Campercontact Awards 2023 bekend

Camperaars hebben Camperplaats Stoutenburght en Dorpscamping Gemert verkozen tot Camperlocaties van het jaar 2023. Dit jaar zijn voor het eerst ook Campercontact Duurzaamheids Awards uitgereikt. De winnaar in Nederland is Camperplaats De Weitens in Valkenswaard.

In heel Europa brachten 20 duizend camperliefhebbers hun stem uit op genomineerde camperlocaties in zes landen: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Deze genomineerden werden geselecteerd op basis van de hoogste gemiddelde beoordelingen door gebruikers van Campercontact in 2022. In de selectie is behalve naar de hoogte ook gekeken naar het totaal aantal beoordelingen in 2022.

Eerste winnaar Campercontact Duurzaamheids Award

Camperplaats De Weitens in Valkenswaard is door een vakjury verkozen tot de Nederlandse winnaar. De jury was onder de indruk van de diversiteit aan duurzame activiteiten in dit familiebedrijf. Het opvangen en hergebruiken van hemelwater, het verkopen van lokale producten om de lokale economie te steunen, het opzetten van een educatief insectenpad en samenwerken met de gemeente vond de jury slim en duurzaam. Corinne Verouden van De Weitens is blij met en trots op de Duurzaamheids Award. “We – en bij dat ‘we’ horen ook mijn ouders Jack en Wilma, want we doen het allemaal samen – willen onze gasten meegeven dat we zuinig moeten zijn op onze aardbol en we vinden het fijn om dat hier te doen op ons kleine groene plekje bij Valkenswaard. We kunnen duurzaam leven en ecologisch ondernemerschap op zo’n manier uitdragen dat iedereen er blij van wordt. De Award is een extra bevestiging dat we goed bezig zijn.”

Duurzame initiatieven van andere locaties zijn onder andere: warmte terugwinnen uit een ventilatiesysteem, groene daken, aanplanten van bomen, grijs water recyclen tot biologische compost en schoonmaakprojecten in de regio.

De winnaars in andere landen zijn:

België 

Duitsland 

Frankrijk 

Italië 

Spanje