Buscamper Carpol Stork: Pools met een vleugje Scandinavië

Het Poolse automotive-bedrijf Carpol maakt voor het eerst in zijn vijfentwintigjarig bestaan een eigen buscamper: de Carpol Stork. De Stork is verkrijgbaar op de Fiat Ducato, Citroën Jumper en Opel Movano. 

Geen uitbundige kleuren voor de Carpol Stork; het exterieur is wit. Zwarte vlakken en een gele striping zorgen voor een speels effect en doen eer aan zijn naamgever: de ooievaar. Voor het interieur heeft Carpol zich laten inspireren door Scandinavië. Het resultaat is een rustige en moderne sfeer met veel wit en natureltinten en extraatjes als ledverlichting die van koel naar warm kan worden ingesteld. De cabinestoelen zijn draaibaar richting de tafel, die met een extra tafelblad is te verlengen. De dinettebank is voorzien van twee isofix-bevestigingspunten.

Zeer ruim dwarsbed

Het dwarsbed achter in de Stork-buscamper is volgens Carpol een van de ruimste dwarsbedden in deze klasse. Het meet 192 bij 140 centimeter en heeft een tien centimeter dik matras. De bovenkasten bij het hoofd- en voeteneinde hebben aflegplanken aan de onderkant, speciaal voor spullen die je voor het slapen gaan even kwijt wil, zoals telefoon, horloge en boeken.

Compacte maar complete badkamer

Zoals te verwachten in een buscamper van nog geen zes meter, is de badkamer compact. Toch is alles aanwezig: een toilet, een douche met houten vlonder en een wastafeltje. De keuken is uitgerust met spoelbak en een fornuis met twee gaspitten, met aparte glazen afdekplaten. De compressorkoelkast heeft een inhoud van 70 liter met een deur die van twee kanten is te openen. Aan de kopse kant van het aanrecht is nog een werkbladverlenging van dertig centimeter mogelijk. 

De Carpol Stork op Opel Movano is leverbaar vanaf 74.000 euro.