Reizen dichtbij en ver weg in de nieuwe Kampeerauto

Het voorjaar begint, het nieuwe camperseizoen lonkt. Kampeerauto 2 – 2023 biedt volop inspiratie om erop uit te gaan. Blijf je het liefst in de buurt? Lees dan wat je allemaal kunt ondernemen tijdens een Rondje zwerven in Friesland. Zoek je het wat verder van huis? Ook in het Zwarte Woud in Zuid-Duitsland is in dit jaargetijde van alles te doen: wat denk je van lekker kuren of smullen van – uiteraard – Schwarzwälder Kirschtorte? En zoek je nog een leuke bestemming voor met de kinderen in de meivakantie? Denk dan eens aan Denemarken. Er valt van alles te doen en toch is het heerlijk rustig.

Inspirerend voor avonturiers maar ook lekker genieten voor camperaars die graag over andermans belevenissen lezen is het verhaal van Cor en Grietje Doorten, die met hun fourwheeldrive camper op weg zijn naar Australië. Kampeerauto sprak ze in Mali waar ze na een half jaar reizen zijn aanbeland.

Verder in deze editie een verhelderend interview met mobiliteitsdeskundige Carlo van de Weijer over de vraag hoe het nou zit met campers en duurzaamheid. Heeft de waterstofcamper toekomst? Nee, zegt hij, en legt uit waarom. De e-camper is het daarentegen helemaal, maar ook de dieselcamper blijft voorlopig nog op de weg. Zeker als in de nabije toekomst nieuwe, schone, synthetische brandstof volop verkrijgbaar is. En hoe zit het dan met biodiesel? Dat komt aan de orde in de Vraag van de maand.

En als we het dan toch over duurzaamheid hebben: zonnepanelen geven je gratis en stil de stroom die je nodig hebt om je elektrische apparaten aan de praat te houden, ook als je los staat van de stroompaal. Dat is de vrijheid die je als camperaar wil.

Dit en nog veel meer lees in Kampeerauto 2 – 2023, die vanaf 7 maart bij NKC-leden door de brievenbus valt.
Het magazine is digitaal te lezen via de app NKC Magazine en via de website.