Nieuwe camperplaats bij actieve boerderij

In het Zuid-Hollandse Woubrugge opent de familie Van der Salm op 7 april een camperplaats met ruimte voor tien campers, op het terrein van hun boerderij Mariahoeve. Behalve alle gebruikelijke campervoorzieningen is er ook sanitair met toilet en douche. In het boerderijwinkeltje staan automaten met melk, kaas, eieren en zelfs een ijstapautomaat met ijs van eigen melk.

Horizontale Foto (1)

De boerderij ligt midden in het Groene Hart in het Zuid-Hollandse plassengebied, zodat gasten er niet alleen met de fiets op uit kunnen, maar ook met de gratis roeibootjes. De boerderij telt 78 melkkoeien en bijbehorend jongvee. Verder zijn er schapen met lammetjes. “We hebben de boerderij zo ingericht dat gasten zelf rond kunnen lopen”, vertelt boer John van der Salm. “We hebben gemerkt dat veel mensen willen weten hoe het er echt aan toegaat op een boerderij, nou, dat kunnen ze hier zien en beleven.” De koeien, voor de helft zwartbonte Friezen en de andere helft de wat kleinere bruingrijze Jerseys, kuieren de hele dag op en neer naar de melkrobot waar ze zelf kunnen beslissen of ze gemolken willen worden. “Gemiddeld zo’n drie keer per dag.”

Van der Salm: “Wij willen benadrukken hoe mooi en landelijk dit gebied is, en ook hoe prachtig ons vak is. Dierenwelzijn en diervriendelijkheid gaan hier hand in hand met hoogkwalitatief eten. Mensen kunnen het zelf proeven.” En als een koe er wat scharrig uitziet? “Onze koeien worden oud, soms wel achttien jaar. Hoogbejaarden zijn nu eenmaal niet meer zo mooi strak als toen ze jong waren.”

Camperaars kunnen van tevoren reserveren bij Camperlocatie Mariahoeve-logies, maar er kan ook bij aankomst een plek worden uitgezocht. De sitecode op Campercontact is 104757.