Groots festival voor Volkswagenbusjes

In het Duitse Hannover is na zestien jaar het VW Bus Festival terug van weggeweest. Van 23 tot en met 25 juni komen duizenden Volkswagenbusjes naar deze – volgens de organisatoren – grootste bijeenkomst van Volkswagenbusjes ter wereld.

Busfestival1 Header (1)

Het festival verwacht tienduizenden bezoekers voor wie tal van exposities, concerten en andere activiteiten worden georganiseerd. Ook in eten en drinken is ruim voorzien, want wie eenmaal met zijn of haar busje op het terrein is, kan er niet meer afrijden om boodschappen te doen. Het campinggedeelte is open voor Volkswagenbusjes van alle generaties, maar ook voor andere Volkswagencampers.

Hoogtepunten van het festival zijn de Show & Shine en de Volkswagenbusjesoptocht door Hannover. Wie een bijzonder Volkswagenbusje heeft kan in de Show & Shine meedingen naar prijzen in verschillende categorieën. Spannend voor de deelnemers, maar vooral leuk voor de toeschouwers. Aan de optocht door de stad kan iedereen meedoen die zich daarvoor bijtijds opgeeft. 

Uitgebreide informatie over het festival en ticketverkoop staat op de Duitse website van het festival (ook om te zetten in Engels).