Nieuwe camperplaats vlak bij wilde flamingo's

De nieuwe camperplaats Erve Bogman in de Gelderse gemeente Groenlo heeft een prachtige locatie in het groen, terwijl er in de onmiddellijke fiets- en wandelomgeving van alles te doen en te zien is. Misschien het meest exotische daarvan is wel de kolonie van wilde flamingo’s in het Zwillbrocker Venn, net over de Duitse grens, op nog geen twee kilometer lopen vanaf de boerderij.

Camperplaats Erve Bogman biedt plaats aan 25 campers en is open vanaf komende vrijdag 9 juni. Er zijn de gebruikelijke campervoorzieningen plus sanitair met douche en toilet. De eigenaars, Friso en Elles te Bogt, hebben de camperplaats samen met hun vier kinderen vormgegeven. Friso te Bogt: “We hebben twee familieleden met een camper, en die hebben ons eigenlijk op het idee gebracht. De plek van onze boerderij is volgens hen ideaal voor campers. Van het een kwam het ander en met hulp van de adviseur camperplaatsen van de NKC hebben we alles kunnen regelen. Hij was het ook die zei dat we het uitzicht voor de campers lekker open moesten houden. We hebben nu een wilde-bloemenmengsel gezaaid rondom het terrein voor de campers – mijn vrouw is dol op bloemen – en dat ziet er echt heel mooi uit.”

Op de boerderij worden in de winter varkens gehouden, maar in de zomer concentreert het gezin Te Bogt zich op de camperplaats en zijn er geen varkens. “Dus ook geen varkenslucht.” Camperaars kunnen behalve het flamingogebied ook naar andere natuurgebieden. “In Natuurpark de Leemputten, waar vroeger leem voor de steenfabriek in Groenlo werd afgegraven, kun je nu recreëren en bijvoorbeeld met een waterfiets alle watergaten verkennen. En tien minuten fietsen verderop ligt het vestingstadje Groenlo.” En wil je shoppen? “Kampeerwinkel Obelink is ook vlakbij.” En nog een pre van deze camperplaats: het is er stil. “Als je zelf stil bent, kun je horen hoe stil, vooral ’s nachts is het muisstil. Overdag hoor je af en toe een trekker.”

Camperplaats Erve Bogman is open vanaf 9 juni en de eerste honderd gasten krijgen een speciaal welkomstpakketje cadeau. De feestelijke opening is zondag 11 juni om 14.00 uur, waarbij alle aanwezige camperaars zijn uitgenodigd om samen een toost uit te brengen.

De sitecode van camperplaats Erve Bogman op Campercontact is 105678.