Nieuwe camperlocatie in Kropswolde


In Kropswolde opent op 6 juni camperplaats Bij de Jachthaven, een locatie met 24 plekken, zo’n 20 kilometer ten zuidoosten van Groningen. Aan de jachthaven van Meerwijck bij het Zuidlaardermeer wordt momenteel nog gewerkt aan de netwerkverbinding: “We willen geen half werk leveren en ontvangen onze gasten dan liever op een volledig operationele camperplaats.”

Eigenaar van de camperlocatie John Stalman legt uit dat de laatste hand wordt gelegd aan de verbinding tussen de betaalautomaat, de slagbomen en de website. Wanneer dat in orde is, kunnen camperaars rechtstreeks bij de ingang betalen en zelf inchecken. “Met een pincode kunnen ze het terrein oprijden, stroom afnemen en aan het einde van hun verblijf de camperplaats verlaten. Ook via de website kunnen mensen reserveren en zo’n pincode krijgen.”

Naam voor de herkenbaarheid

Hoewel het bedrijf bij de jachthaven Allround Watersport heet, werd die naam niet overgenomen voor de camperlocatie. “Zo’n naam zegt camperaars natuurlijk niks als ze op zoek zijn naar een camperplek. Omdat we net naast de jachthaven liggen, vonden we Bij de Jachthaven een toepasselijkere naam.”


De camperlocatie heeft alle gebruikelijke voorzieningen en stroom tegen betaling. Gebruik van het toilet is gratis en tegen betaling zijn er ook douches en een wasmachine beschikbaar. De jachthaven ligt midden in een natuurgebied en leent zich voor mooie wandelingen of fietstochten. In de buurt kunnen gasten ook vissen en zwemmen en kinderen kunnen zich uitleven in de naburige speeltuin.

Rust en ruimte ervaren

Camperaars die een snelle tussenstop maken op deze camperlocatie, kunnen voor een gereduceerd tarief parkeren op een afgesloten terrein, maar Stalman raadt aan om enkele dagen te blijven: “Je moet hier de tijd nemen om de omgeving te ervaren.” Die omschrijft hij dan ook met de woorden rust, ruimte en natuur.


“Ik hoorde gasten al zeggen dat ze hier de stilte konden horen. Vanaf de dijk zagen mensen laatst otters zwemmen en ook bevers zijn hier geen uitzondering. Dat zie je niet op elke camperplek in Nederland of Europa. Daarbij maakt ook de jachthaven onze camperlocatie uniek, want behalve wandel- en fietsroutes heeft deze camperplaats ook vaarroutes te bieden, voor tochtjes met een eigen of een gehuurd bootje.”

De sitecode van Camperlocatie Bij de Jachthaven op Campercontact is 104546.