Camperplaats in Hansweert dicht vanwege dijkverhoging

Camperplaats Hansweert is gesloten vanwege dijkversterkingswerkzaamheden in gemeente Reimerswaal in Zeeland. De camperplaats voldoet niet aan de nieuwe waterveiligheidsnorm die het Rijk per 1 januari 2017 bij wet heeft vastgelegd, aldus een woordvoerder van de gemeente. Er dreigt geen acuut gevaar, maar om de veiligheid te garanderen moet de dijk worden versterkt.

 

Camperplaats Hansweert

De dijkreparatie loopt vanaf het sluizencomplex Hansweert tot en met de Langeweg in Kapelle. Ruim vijf kilometer dijk wordt onderhanden genomen. Plannen voor nieuwe camperplaatsen zijn er wel, maar de realisatie is te verwachten na de dijkverhoging in 2025. De gemeente Reimerswaal adviseert camperaars om voorlopig in een ander deel van Zeeland te overnachten.

In de provincie Zeeland zijn slechts 42 camperplaatsen. Adviseur Erik Zindel van het Projectbureau Camperplaatsen van de NKC streeft naar meer camperplaatsen. “De gemeenten zijn over het algemeen terughoudend geweest met het goedkeuren van vergunningen voor nieuwe camperplaatsen. Terwijl de vraag onder de camperaars naar camperplaatsen in Zeeland groot is. Wij blijven dit dus onder de aandacht brengen.”