Nieuwe camperplaats in Sint Odiliënberg

In Sint Odiliënberg is onlangs Camperplaats Roerdalen officieel van start gegaan. De locatie is er al bijna een jaar, maar recent heeft de gemeente toegezegd dat het goed komt met de vergunning, vertelt eigenaar Jan Slangen. ​

Cp Roerdalen 1 Web (1)

Slangen - zelf ook camperaar - heeft een aspergebedrijf en merkte dat een van de percelen na jaren minder ging opbrengen. "Dit stuk land ligt beschut aan de bosrand, dus is heel geschikt voor een camperplaats. Zo is het idee ontstaan." Hij stelde een plan op, diende het in bij de gemeente en in de verwachting dat het goed zou komen, ging hij vast van start. Op 1 april afgelopen jaar ontving hij de eerste camperaars, die getuige de reviews op Campercontact over het algemeen behoorlijk lovend zijn over de locatie.

Slangen weet wel waarom. "Je loopt hier zo het bos in, zonder dat je een weg hoeft over te steken. Je kunt zeker een uur lopen zonder iemand tegen te komen en je kunt er mountainbiken. Er zijn ook mensen die hier komen om te kunnen shoppen in de outlet in Roermond, op een kilometer of zeven fietsen hiervandaan. En camperaars komen hier op doorreis: we zitten op tien minuten van de snelweg en we hebben geen slagboom."

Een ideale locatie dus. De vraag dringt zich op: waarom heeft Slangen eigenlijk een camper? "Ja, het is hier mooi, maar het blijft natuurlijk leuk om nieuwe plekken te ontdekken." De camperplaats heeft ruimte voor 25 campers en heeft alle gebruikelijke voorzieningen, inclusief wifi. De sitecode van Camperplaats Roerdalen op Campercontact.com is 102507.