De meest gelezen nieuwsberichten van 2023

Het jaar zit er bijna op en voor NKC was 2023 opnieuw een jaar vol campernieuws. Waarmee waren camperaars dit jaar bezig en wat waren de best gelezen nieuwsberichten op nkc.nl? Tijd om terug te blikken.

1. Petitie tegen verdubbeling wegenbelasting

Camperaars protesteren tegen de voorgestelde verdubbeling van de wegenbelasting door het demissionaire kabinet, met duizenden handtekeningen op een petitie tegen de extra kosten. Vandaar dat dit artikel met stip op nummer een staat.

Petitie tegen verdubbeling belasting en het vervolg erop: NKC biedt petitie wegenbelasting aan

2. Nieuwe camperplaatsen

Zoals ieder jaar zijn nieuwe camperplaatsen erg populair en afgelopen jaar was geen uitzondering. Het ontdekken van nieuwe camperplaatsen is altijd leuk. Met een groeiend aantal camperaars zijn de nieuwe camperplaatsen meer dan welkom. Hier is een top drie van de berichten hierover van dit jaar:

3. NKC Dieselclaim Fiat van start

Dit nieuwsbericht trok de aandacht van veel camperaars en staat niet voor niets op nummer drie.

NKC Dieselclaim Fiat van start

4. Veerdienst naar Noorwegen blijft in de vaart

De volgende in de rij, populair onder camperaars vanwege de aantrekkingskracht van Noorwegen. Holland Norway Lines verplaatst activiteiten naar Duitse havens als oplossing voor Eemshaven-problemen.

Veerdienst naar Noorwegen blijft in de vaart Helaas was het maar van korte duur: Veerdienst naar Noorwegen stopt: Holland Norway Lines failliet.

5. Interesse in campers daalt op Marktplaats

Voor het eerst sinds jaren neemt op Marktplaats de belangstelling voor campers af.

Interesse in campers daalt op Marktplaats

6. Nieuw tolsysteem op A79 in Frankrijk

Camperaars bezoeken Frankrijk vaak, dus dit bericht is goed gelezen en staat op nummer zes. Op de A79 tussen Montmarault en Digion zijn er geen tolpoortjes meer. Het nieuwe systeem ‘péage en flux libre’ werkt met camera’s boven de weg, waardoor camperaars voor tolheffing niet meer hoeven te stoppen.

Nieuw tolsysteem op A79 in Frankrijk

7. Verhoging maximaal voertuiggewicht stap dichterbij

De Europese Commissie overweegt een nieuwe rijbewijsrichtlijn waarmee met een B-rijbewijs auto's tot 4.250 kilogram bestuurd mogen worden.

Verhoging maximaal voertuiggewicht stap dichterbij

8. Campers ook na 2025 welkom in Noorwegen

Net zoals veel camperaars graag naar Noorwegen gaan, mogen ook dieselmotoren na 1 januari 2025 nog steeds naar Noorwegen.

Campers ook na 2025 welkom in Noorwegen

9. Spanje breidt milieuzones uit

Spanje is eveneens een geliefd land. Sinds 1 januari moeten auto’s met een Spaans kenteken in alle steden met meer dan 50 duizend inwoners een milieusticker hebben. Voor buitenlandse auto’s is een vergelijkbare sticker uit een ander land verplicht.

Spanje breidt milieuzones uit