De best gelezen camperartikelen van 2023

Dit jaar zijn er weer veel nieuwe artikelen gepubliceerd op deze website. Nu het jaar bijna ten einde is, werpen we een blik op de meest populaire artikelen. Dit waren de best bezochte pagina's van 2023.

1. Op reis met de camper

Ontdek deze best gelezen pagina van het jaar, met het laatste nieuws over camperreizen. De NKC biedt scherp geprijsde groepsreizen en kant-en-klare individuele camperroutes.

Op reis met de camper

2. Camper kopen: waar moet je op letten?

Dit jaar zijn er opnieuw veel campers gekocht. Het aanschaffen van een camper – nieuw of tweedehands – blijkt echter geen eenvoudige opgave. Gelukkig staat deze pagina klaar om kopers van alle benodigde informatie te voorzien.

Camper kopen: waar moet je op letten?

3. Hoe maak je de watertank van de camper schoon?

Advies is om de watertank van de camper minimaal twee keer per jaar helemaal schoon te maken. In dit artikel en het bijbehorende filmpje wordt precies uitgelegd hoe je dit kunt aanpakken.

Hoe maak je de watertank van de camper schoon?

4. Met de camper naar het buitenland

Wie een camper heeft, trekt er liefst zo vaak mogelijk op uit. Maar de regels rondom het camperen zijn in het buitenland anders dan in Nederland. Hier staat alle informatie en regelgeving over camperen in verschillende landen.

Met de camper naar het buitenland

5. Camper klaarmaken voor de winterstalling

Als de winter nadert, laten veel camperaars hun voertuig even rusten. Met deze simpele stallingstips zorg je ervoor dat je camper in het voorjaar klaar is voor nieuwe avonturen.

Camper klaarmaken voor de winterstalling

6. Camperaccu

Iedereen heeft weleens problemen met de accu. Op deze pagina staat een overzicht van alle soorten accu’s en hun eigenschappen.

Camperaccu

7. Camper schorsen 

Het kan financieel voordelig zijn om de camper te schorsen wanneer deze gedurende een periode niet op de openbare weg verschijnt. Ook deze pagina werd dit jaar goed bekeken.

Camper schorsen

8. Advies

Wat voor camperadvies je ook nodig hebt, hier is het te vinden.

Advies

9. Checklist reizen met een camper

Als je op pad gaat met de camper, zijn er zeker dingen die je niet mag vergeten. Hier staan ze allemaal op een rijtje.

Checklist reizen met een camper

10. Camperklussen

Voor alle camperklussers is deze pagina dé bron voor heldere instructies en video's. Ideaal voor zowel ervaren als beginnende klussers.

Camperklussen

11. Met de camper naar Spanje

Spanje is een populair vakantieland. De costa's trekken hordes toeristen, net als Barcelona, Granada, Madrid en Sevilla. Rustiger is het in het binnenland. Met de camper kun je hier dan ook geweldige reizen maken.

Met de camper naar Spanje

12. Gratis e-books

Deze e-books bevatten alle informatie die jou als camperliefhebber op weg helpt, of je nu net een camper huurt of al jarenlang een camper hebt. Download ze gratis!

E-books

13. Wonen in een camper

Het wordt steeds populairder om in een camper te wonen. Voor wie dit overweegt: hier staat alle informatie die je nodig hebt.

Wonen in een camper

14. Tweedehands camper kopen: tips en trucs

Het kopen van een nieuwe camper kan behoorlijk prijzig zijn. Gelukkig zijn er ook opties voor tweedehandscampers en alle tips hierover zijn hier te vinden.

Tips tweedehandscamper

15. Zo lang gaan de banden van je camper mee

De levensduur van camperbanden is afhankelijk van verschillende factoren, maar het is raadzaam om ze na zes jaar periodiek te inspecteren en ze in ieder geval na tien jaar te vervangen, zelfs als het profiel nog voldoende is.

Hoe lang gaan de banden van mijn camper mee?

16. Terug van je campertrip? Zo maak je je camper weer klaar voor de volgende reis

Thuiskomen na een campervakantie, het valt niet altijd mee. De overgang van avontuur naar dagelijkse routine kan al groot zijn, maar vergeet niet dat je camper ook wat aandacht nodig heeft na de trip.

Terug van je campertrip? Zo maak je je camper weer klaar voor de volgende reis

17. Milieuzones voor de camper

In een toenemend aantal steden in binnen- en buitenland zijn milieuzones van kracht. Oude, vervuilende dieselauto’s mogen dan niet meer de stad in. Hier lees je alles over die milieuzones.

Milieuzones voor de camper