Geen gas in buscamper Balcamp 610-for-2

De Poolse camperbouwer Balcamp heeft voor zijn nieuwe buscamper Balcamp 610-for-2 bedacht dat camperen ook zonder gasflessen kan. Voor verwarming en warm water zorgt de Truma Combi D 6 E-dieselkachel en koken gaat op een inductiekookplaat.

 

Balcamp 610 For 2 (1)

De Truma Combi D 6 E heeft geïntegreerde elektrische verwarmingselementen, zodat bij matige kou de camper verwarmd kan worden op stroom uit de stroompaal, zonder de boordstroom van de camper te gebruiken. De geïntegreerde watertank van 10 liter kan desgewenst meeverwarmd worden. De keuken heeft een compressorkoelkast van 90 liter en een inductiekookplaat van het merk Sterling Power. Verder is de buscamper uitgerust met een Simarine-omvormer van 3.000 watt, een 200 Ah-lithiumbatterij, een laadbooster en een zonnepaneel van 100 wattpiek.

De 610-for-2 is gebouwd in een Fiat Ducato met automatische transmissie en naar keuze een 140- of 180pk-motor. De camper is 5,99 meter lang en het Franse bed naast de badkamer meet 120 bij 200 centimeter. De wc is een droogtoilet. De buscamper is – zoals de naam al aangeeft – toegerust voor twee personen, maar desgewenst kan de dinette omgebouwd worden tot derde slaapplaats. Er zijn autogordels voor vier personen.

De prijs van de Balcamp 610-for-2 is nog niet bekend.