Biologische BBQ op nieuwe basic camperplaats

In het Groningse Opende starten Crista Douma en Ferdy Eizinga op 1 mei hun nieuwe camperplaats De Eikenhof. Douma en Eizinga zijn zelf camperaars en vonden dat het schitterende gebied waar ze wonen wel een nieuwe camperplaats kon gebruiken.

De camperplaats heeft ruimte voor dertien tot vijftien campers en ligt voor hun chalet. Eizinga’s ouders wonen nog in het kleine, oude boerderijtje. “Mijn grootouders hadden hier vroeger wat koetjes rondlopen”, zegt hij. Dat kleinschalige van zijn grootouders zet hij graag voort. Terwijl zijn wederhelft Crista Douma een drukke baan in het UMCG heeft, verhuurt hij zichzelf, al dan niet met de landbouwmachines die in zijn loods staan, aan loonbedrijven.
Groeien willen ze niet, maar hun bezigheden uitbreiden wel.

Camperaars kunnen fietsen en wandelen in het prachtige coulisselandschap van het Westerkwartier. De heerlijke zwemplas Strandheem met eigen zandstrand ligt op vijf minuten fietsafstand. Niet alleen is er veel te doen in de omgeving, ook op de camperplaats zelf gaat de familie van alles organiseren. “We zijn van plan om iedere maand een barbecue te houden, zo biologisch als het maar kan”, vertelt Eizinga. Dus biologisch sap, groente, boerenijs, maar ook vlees. “We kopen het vlees van een biologische, ambachtelijke slager een paar dorpen verderop, die zijn koeien heeft grazen langs de Groningse waddenkust. Je weet niet wat je proeft, dat vlees is een beetje gepekeld en heeft een unieke smaak.”

Camperplaats De Eikenhof heeft de gebruikelijke campervoorzieningen, behalve sanitair en elektriciteit. De aanvraag voor een uitbreiding van het stroomnet van De Eikenhof loopt. “Maar tot het zover is vragen we van onze gasten dat ze wat stroom betreft zelfvoorzienend zijn.”

Camperaars kunnen zonder reservering terecht op Camperplaats De Eikenhof.