Vier nieuwe camperlocaties

De afgelopen periode zijn er vier camperlocaties in Nederland bij gekomen. Een overzicht van de nieuwe camperplaatsen is te vinden op de website van de NKC. Twee van de nieuwe locaties zijn het hele jaar geopend, zoals camperplaats Wemeldinge in Zeeland.

Cp Wemeldinge Web

De nieuwe camperplaats Wemeldinge ligt naast het kanaal door Zuid-Beveland in de gemeente Kapelle in Zeeland. Peter en Chantal Vermeule houden de camperplaats draaiende: “We zijn een camperplaats begonnen omdat we zelf ook een camper hebben en het ontzettend leuk vinden om mensen te ontvangen.” Het zijn volgens de eigenaren rustige plaatsen met veel vrij uitzicht en privacy. En toch zijn voorzieningen dichtbij, zoals diverse restaurants, een slager, bakker en supermarkt.

Zeehonden en bruinvissen

Het dorp Wemeldinge ligt aan de Oosterschelde, waar vanuit een prachtige jachthaven boottochten gemaakt kunnen worden. De Oosterschelde is een van de twintig nationale parken in Nederland. “Er wordt hier veel gedoken en je kunt hier zeehonden en bruinvissen spotten. En niet te vergeten: aan de andere kant van het kanaal ligt Yerseke, bekend van de zeevruchten zoals oesters, mosselen en kreeften et cetera”, vertelt Chantal Vermeule.

Een oester: dat klinkt natuurlijk heel decadent, maar als je met je laarzen tussen het zeewier staat voelt dat toch net even anders. Een bezoekje aan Zeeland krijgt een extra dimensie wanneer je zelf op pad gaat om deze delicatesse te verzamelen. Marieke (27) legt je alle ins en outs uit over oesters eten in de camper.

De sitecode van camperplaats Wemeldinge op Campercontact.com is 103423. Een overzicht van de vier nieuwe camperplaatsen is te vinden op de website van de NKC.