Drie nieuwe camperstallingen

Nu er een groot gebrek is aan camperstallingen, ontstaan her en der initiatieven voor nieuwe stallingen en uitbreidingen. De afgelopen periode telde de NKC er drie. Het Projectbureau Camperplaatsen van de NKC kan initiatiefnemers adviseren bij het starten van een stalling en bij het vergunningentraject.

Stallingfoto1

Land van Cuijk: CO2-neutraal

Agrarisch ondernemer Peter Jakobs, uit Vortum Mullem, realiseerde onlangs een nieuwe stalling voor campers, gelegen tussen Venlo en Nijmegen en bereikbaar via de A73. De stalling is voorzien van zonnepanelen, volledig geïsoleerd, heeft 230V-aansluitingen en de energievoorziening is CO2-neutraal. Peter Jakobs en zoon Guus zijn er trots op. “Wij willen een goede stalling voor de campers, maar vooral ook een goede relatie met onze huurders.” Bij de stalling is veel ruimte om te manoeuvreren en de deuren zijn vier meter hoog. Er is camerabewaking en de stalling heeft een alarmsysteem.

Neede: makkelijk bereikbaar

In Neede is een nieuwe stalling met ruimte voor dertig campers. Neede ligt nabij de Duitse grens en is makkelijk bereikbaar. “De grote schuur is zestig meter lang en zeventig meter breed. De campers staan drie meter uit elkaar, zodat je om de camper heen kan lopen en de deuren open kunnen. Aan weerskanten maken wij vakken en daar kunnen de campers staan. De auto kan op de plek van de camper staan als camperaars weggaan met de camper”, zegt eigenaar Henk Hennik. De stalling heeft stroomvoorziening en voldoende hoogte voor de campers.

Etten-Leur: buitenstalling

Mark Verhoeven heeft in Etten-Leur ruimte voor tien campers op zijn terrein. De buitenstalling is afsluitbaar met een hek. Mensen kunnen met een sleutel ten alle tijden bij hun camper. “We willen de faciliteiten verder uitbreiden. We denken aan cameratoezicht en de mogelijkheid om de camper te wassen”, aldus Mark Verhoeven.