Dit is het best gelezen campernieuws van 2022

Het jaar 2022 was voor de NKC weer een jaar vol met campernieuws. Waar hielden de camperaars zich dit jaar precies mee bezig en wat zijn de best gelezen artikelen op nkc.nl? Het jaar zit er bijna op, tijd om terug te blikken. 

200921La05

1. Nieuwe camperplaatsen

De nieuwe camperplaatsen doen het over het algemeen altijd goed. Het is duidelijk dat camperaars graag op de hoogte zijn van nieuwe camperplaatsontwikkelingen. Dit zijn de drie best gelezen camperplaatsberichten:

2. Nieuwe camperstallingen

Vanwege een groot gebrek aan camperstallingen zijn er her en der nieuwe initiatieven ontstaan voor nieuwe stallingen en uitbreidingen.

Drie nieuwe camperstallingen

3. Campercontact

Dit jaar is de NKC akkoord gegaan met de verzelfstandiging van Campercontact.

Campercontact zelfstandig verder

4. NKC op stap met de politiek

De NKC is met Tweede Kamerlid Daniel Koerhuis op stap geweest om hem kennis te laten maken met de wereld van een camperaar.

NKC op stap met de politiek

5. Daling in camperverkoop

Voor het eerst in jaren was er een daling te zien in de verkoop van nieuwe campers. In vergelijking met 2021 werden er 30 procent minder campers verkocht.

Verkoop nieuwe campers daalt

6. Camperdeelplatform Camptoo failliet

Camptoo werd in 2014 opgericht, maar de rechtbank Den Haag heeft het camperdeelplatform Camptoo in 2022 failliet verklaard.

Camperdeelplatform Camptoo failliet

7. Ook camperaars gaan betalen naar gebruik

Vanaf 2030 betalen camperaars net als andere automobilisten geen wegenbelasting en bpm meer, maar een tarief per kilometer.

Ook camperaars gaan betalen naar gebruik

8. Een oldtimerbijeenkomst

Op een camping in Vessem hadden de eigenaren van oldtimers een bijeenkomst georganiseerd. Er waren zo’n honderd oldtimercampers te bewonderen.

Honderd oldtimercampers bijeen op camping

9. Meer aanbod op de Caravan Salon

De beurs Caravan Salon in de Messe in Düsseldorf was dit jaar groter dan ooit.

Meer aanbod op de Caravan Salon