Nieuwe camperplaats in Lunteren

In het buitengebied van Lunteren hebben Eelco en Henrietta Jansen onlangs camperplaats De Hoge Valk geopend. “Het idee is voor een camperplaats is een jaar geleden begonnen als grapje”, vertelt Henrietta Jansen. “Een kennis met camper zei: jullie moeten hier een camperplaats beginnen en dan word jij de gastvrouw.”

De Hoge Valk

“Hoe meer we erover nadachten hoe meer het idee ons ging aanspreken. We genieten zelf altijd erg van ons plekje en vinden het leuk dat nu meer mensen ervan kunnen genieten. Daarnaast leek het mij leuk om iets anders te beginnen naast de boerderij, al moet dat er bij passen. En we wilden een doelgroep die ook houdt van rust en ruimte.”

De Hoge Valk bevindt zich tussen Lunteren, Barneveld, Kootwijkerbroek en Wekerom in. Er is plaats voor twintig campers. “Eelco heeft samen met zijn ouders de boerderij. Hier hebben we legkippen en koeien. Ook is er een aantal schapen en onze lieve honden: Loebas en Keetje. En nu dus ook campers.” De plekken voor de camper zijn verhard, met ernaast een stukje gras.

“Het is een nette, ruime en gebruiksvriendelijke camperplaats, met een prachtig weids uitzicht. Op verschillende plekken zijn zitjes en bloemenperken te vinden. We beschikken over sanitair en er is van alles te vinden in het infopunt, zoals routes, uitjes, boeken, ijs en we verkopen ook vlees.” Camperplaats de Hoge Valk ligt op fietsafstand van bossen, met het dichtstbijzijnde fietsknooppunt  op circa twee kilometer afstand. Het landschap is afwisselend, met diverse klompenpaden en dorpjes in de omgeving. Ook kunnen bezoekers een rondleiding krijgen op de boerderij.

De sitecode van camperplaats De Hoge Valk op Campercontact.com is 103140.