Bekijk alle klusvideo’s

Zo kun je de overtollige kit verwijderen

Bepaalde kitsoorten kunnen door jaren heen gaan uitlopen vanwege verwarming door zon. Door aanhechting van vuil geeft dit vervolgens zwarte kitresten of strepen. Op zich kan dit geen kwaad, maar het ziet er niet fraai uit. Ik ga je vertellen hoe je de overtollige kit kunt verwijderen.

Benodigdheden

  • Kit schraper, (kunststof pasje)
  • Wasbenzine
  • Doekjes
  • Schoonmaakmiddel

Omschrijving

Stap 1: Kit lossteken

Maak de kit los van de kit die moet blijven zitten. Door het overtollige kit los te steken voorkom je dat de kit die moet blijven zitten niet losgetrokken wordt. Gebruik voor het lossteken een tool die de wand en het kozijn niet beschadigen. Bijvoorbeeld een kunststof kitschraper of kunststof pasje. Nogmaals, zorg ervoor dat kit die moet blijven ook echt blijft zitten, anders zou de waterdichtheid van de camper in gevaar kunnen komen.

Stap 2: Kit verwijderen

De overtollige kit die is losgesneden trek je voorzichtig weg. Je kunt het eerste stukje kit gebruiken om een volgend stuk aan vast te plakken. Houdt in de gaten dat je de kit die moet blijven zitten niet lostrekt.

Het is een kleverige kitsoort, om je handen te beschermen gebruik je handschoenen. Je kunt de kit ook invetten om het plakken tegen te gaan, dat kan met een siliconen spray of zelfs met boter.

Stap 3: Reinigen

Blijven er alsnog kitresten of strepen achter dan kun je dit met een schone doek en wasbenzine verwijderen. Doe dit stukje voor stukje met telkens een schoon stuk doek. Hiermee voorkom je dat er juist een grotere vlek ontstaat.

Stap 4: Afnemen met schoonmaakmiddel

Wanneer alle overtollige kit en sporen zijn uitgewist is het van belang om het gedeelte goed schoon te maken. Hiermee voorkom je dat achtergebleven wasbenzine of schoonmaakmiddel de kit, het kozijn of de camperlak kan aantasten. Daarna kan je eventueel de lak opnieuw voorzien van beschermende wax.

Kom je er niet uit?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs campertechniek
via telefoonnummer 033 - 467 70 77. Of vul het contactformulier in.

Ontdek andere video's

Andere categorieën