Bekijk alle klusvideo’s

Zo verwijder je een sticker van de camper

Soms zit er een sticker op de camper waar je niet blij mee bent. Hoe je deze sticker van de camper kunt verwijderen laten we je in deze video zien. 

Benodigdheden:

  • (haar)Föhn
  • Wasbenzine
  • Schoonmaakdoek
  • Evt. handschoenen

Omschrijving

Stap 1: Verwarm de sticker met een föhn

Een sticker is makkelijker te verwijderen wanneer je deze verwarmt. Let hierbij vooral op dat je niet door oververhitting de lak beschadigt. Gebruik daarom een föhn en geen verfafbrander, die is veel te heet.

Stap 2: Verwijder de sticker

Voorzichtig verwijder je de sticker, het liefst in één geheel. Pas op, de sticker kan erg warm zijn!
Als de sticker te heet is, wordt hij zo zacht dat je hem gauw uit elkaar trekt.
Beschadig de lak niet met het lospeuteren van het eerste stukje. Gebruik liever geen gereedschappen of gebruik zacht kunststof.

Stap 3: Verwijder de lijmresten

Nadat de sticker is verwijderd, kunnen er lijmresten achterblijven. Deze kan je verwijderen met lampolie of wasbenzine. Gebruik geen agressieve middelen die de lak van de camper kunnen aantasten. Volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Denk aan goede ventilatie en beschermende middelen.

Stap 4: Kleurverschil

Na het verwijderen kan er een kleurverschil zichtbaar blijven. De oorzaak hiervan is de verkleuring van de laklaag die na verloop van tijd optreedt door weersinvloeden. Mocht je dit verschil willen verhelpen, dan kan je proberen de plek zelf (of die er omheen) voorzichtig te poetsen. Een andere oplossing is de plek te camoufleren met bijvoorbeeld een nieuwe sticker. Natuurlijk kan je ook (een deel van) de wand opnieuw lakken.

Tip voor papieren stickers

Bij een papieren sticker werkt de föhnmethode soms niet. Deze kan je dan insmeren met slaolie of heldere lampolie en een dag laten inwerken. Daarna kan je hem er vaak eenvoudig aftrekken.
Pas wel op met een poreuze ondergrond. De olie kan dan een vetvlek geven. Die kan je met een zacht reinigingsmiddel wel weer weg krijgen.

Kom je er niet uit?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs campertechniek
via telefoonnummer 033 - 467 70 77. Of vul het contactformulier in.

Ontdek andere video's

Andere categorieën