Bekijk alle klusvideo’s

Zo plaats je een beveiligingsslot op de camper

Als extra inbraakbeveiliging van je camper kan het zeker de moeite waard zijn om een extra slot op de camperdeur te plaatsen. Wie een beetje handig is kan het zelf uitvoeren. Voor extra stevigheid kiezen we hier een ‘Fiamma Safe Door’' slot dat je met een metalen achterplaat dwars door de wand vast zet. Je kan ook kiezen voor een slot dat  je met schroeven in de deursponning vastzet. Let bij die uitvoering extra goed op of alles precies past.

Benodigdheden

  • Slot met sleutels en montagemateriaal 
  • Boormachine
  • Schroevendraaier

Tip: Wil je ook een aantal grote luiken zo beveiligen? Koop dan een set van 3 stuks met identieke sleutels.

Omschrijving

Stap 1: Bepaal bevestigingspunten en teken af

Het slot bestaat uit een buitendeel met rubberafdichting, metalen achterplaat met afdekkap, montagebouten en sleutels. Bepaal de beste plek voor het slot. Als je camperdeur bestaat uit twee delen, bevestig dan het slot op het bovenste deel.  Zorg dat het niet in de weg zit van het bestaande slot, ook niet bij het verdraaien van de grendel. Kijk op dezelfde hoogte aan de binnenkant van de camper of er daar geen interieur in de weg zit voor de achterplaat. 
Gebruik het bevestigingsplaatje om de boorgaten op de wand af te tekenen. Voor je gaat boren, controleer je binnen en buiten nog eens of alles gaat passen en bereikbaar blijft. Denk eraan dat de afdekkap over de achterplaat rondom een paar millimeter vrije ruimte vraagt.

Stap 2: Boor bevestigingsgaten

Boor voorzichtig loodrecht door de camperwand naar buiten (je kan ook van buitenaf boren, maar hebt dan eerder kans op krassen door wegglijden van de boor). Laat het metaalboortje het werk doen door niet te veel druk uit te oefenen op de boormachine. Daarmee voorkom je dat je uitschiet of de buitenste laag van de wand beschadigt. Haal dan aan de buitenkant eventuele bramen weg.

Stap 3: Bevestig slot

Gebruik het bijgeleverde bevestigingsmateriaal om het slot op de wand te bevestigen. Vanaf de binnenzijde bevestig je de metalen bevestigingsplaat door de bouten in de gaten te draaien. Voor je het buitendeel vastschroeft, plaats je eerst het afdichtingsrubber tussen het slot en de camperwand. Dat beschermt de camperwand en voorkomt binnendringen van vocht. Daarna draai je de schroeven verder stevig vast. Tenslotte druk je aan de binnenzijde het afdekplaatje over de metalen plaat.

Stap 4: Eindcontrole

Controleer dat het slot goed voor de deur langs kan draaien om te sluiten en ongehinderd weg kan draaien zodat de deur goed open kan. Controleer de vergrendeling met alle sleutels en bewaar de reservesleutels op een handige plaats. Behalve een extra vergrendeling heeft dit duidelijk zichtbare slot ook een preventieve werking. Een potentiële inbreker zal dus nog een keer extra nadenken voor hij zich aan deze camper waagt.

Kom je er niet uit?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs campertechniek
via telefoonnummer 033 - 467 70 77. Of vul het contactformulier in.

Ontdek andere video's

Andere categorieën