Bekijk alle klusvideo’s

Hoe plaats ik een nieuwe deurvanger op de camper

Normaal gesproken klemt de deurvanger de camperdeur aan de wand vast wanneer je deze helemaal openslaat. In deze video laten we je zien hoe je deze versleten deurvanger kunt vervangen. Bij verschillende campingwinkels of webwinkels zijn deze klemmetjes te koop. Je kunt deze deurklemmen in verschillende kleuren en materialen kopen. Of zelfs van een ander type, zoals een een haakverbinding of magnetisch.

Benodigdheden

  • Kit
  • Kitspuit
  • Deurvanger
  • Schroeven
  • Schroevendraaier

Omschrijving

Stap 1: Demonteer oude deurvanger

We beginnen met het demonteren van de versleten deurvanger. Draai de schroeven los uit zowel het deel op de camperdeur als het deel op de camperwand.

Stap 2: Kit schroefgaten af

Als de oude gaten nog te gebruiken zijn doe dat dan, hoe minder gaten in je buitenwand hoe beter. Ook ben je er dan van verzekerd dat de beide delen goed op elkaar aansluiten. Voordat je de nieuwe deurvanger erop schroeft, is het aan te raden om een klein beetje kit in de gaten te doen. Dit zorgt ervoor dat regenwater niet langs de schroefjes de wand in kan trekken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een butylkit of ms-polymeerkit.

Stap 3: Bevestig nieuwe deurvanger

Voor de afmetingen van de nieuwe schroeven kun je het beste kijken naar welke schroef er eerder gebruikt is. Dan weet je zeker dat deze niet te lang is en aan de andere kant door de wand komt. Soms zijn de oude schroeven prima her te gebruiken. Wij kiezen voor rvs schroeven, dit voorkomt roesten wat strepen op de camper kan veroorzaken.

Probeer na afloop nog even of alles goed past en klemt. Dan weet je zeker dat je er de komende reis alweer plezier van hebt.

Kom je er niet uit?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs campertechniek
via telefoonnummer 033 - 467 70 77. Of vul het contactformulier in.

Ontdek andere video's

Andere categorieën