Zes leuke tips voor de paasdagen

Met Pasen in aantocht en droog weer in het vooruitzicht, is het tijd om te genieten van de lente in Nederland. Dit zijn zes leuke tips voor de paasdagen.

Tip 1: Lammetjes kijken in Ermelo, Gelderland

Breng een bezoek aan een van de grootste schaapskooien van Nederland in Ermelo, Gelderland. Met ruimte voor 300 schapen en een oppervlakte van 400 m2, is deze schaapskooi een ideale plek om pasgeboren lammetjes te bekijken. Geniet van een warm welkom door enthousiaste vrijwilligers in het bezoekerscentrum, waar ook kleinschalige horeca aanwezig is.

Tip 2: Fietsroute Bergen op Zoom, Noord- Brabant

Verken het fraaie landschap van zuidwestelijk Noord-Brabant tijdens een fietsroute rond Bergen op Zoom. Deze 50 kilometer lange rit biedt een weids uitzicht over water, broedvogels en zelfs een lepelaarskolonie - als je geluk hebt.

Tip 3: Bezoek de bollenvelden in Flevoland

Geniet van de pracht van bloemen op de grootste bollenvelden van Nederland, in Flevoland. Met meer dan 1000 hectare is dit de perfecte plek om de lente te vieren en bloeiende bloemen te bewonderen. Je kunt de bollen bezichtigen via mooie fiets- en autoroutes. Tip: check van tevoren wel even of de velden al in bloei staan!

Tip 4: Bezichtiging van de Japanse kersenbloesem in Amsterdam

Breng een bezoek aan het Amsterdamse Bos en geniet van de prachtige Japanse kersenbloesem die in bloei staat. Met 400 bomen versierd met roze bloemen, is dit een betoverende bezienswaardigheid die het lentegevoel tot leven brengt in onze hoofdstad.

Tip 5: Paaswandeling in landgoed de Slotplaats, Friesland

Maak een ontspannen lentewandeling door het prachtige landgoed de Slotplaats in Bakkeveen, Friesland. Ontdek een variatie aan planten en dieren tijdens deze bijna 2 uur durende wandeling. En geniet achteraf van een heerlijke lekkernij in het restaurant om op adem te komen.

Tip 6: Bezoek eens een camperdealer

Rond de paasdagen hebben veel camperdealers hun showroom geopend. Bezoek eens een dealer om fraaie nieuwe (of gebruikte) campers te bewonderen – een heerlijk tijdverdrijf. Of maak een proefrit, zodat je niet alleen je ogen, maar ook je andere zintuigen de kost geeft.