Weg van de gebaande paden in Normandië: drie toptips

Ben je toe aan iets anders dan de standaard bezienswaardigheden in Normandië? Als enthousiaste camperaar wil je natuurlijk de minder bekende juweeltjes van de regio ontdekken die ook nog eens campervriendelijk zijn. We geven je drie tips voor bestemmingen waar natuur, architectuur en geschiedenis centraal staan.

Beuvron-en-Auge: parel van een dorp

Heb je ooit van Beuvron-en-Auge gehoord? Dit dorp is officieel een van de mooiste dorpen van Frankrijk, en als je er rondloopt snap je waarom. Met authentieke vakwerkhuizen, kinderkopjes op de straten en bloembakken vol kleurrijke bloemen, lijkt het wel alsof je door een sprookjesboek wandelt. Voor camperaars zijn er speciale parkeerplaatsen waar je je camper veilig kunt achterlaten. Vanaf daar kun je het dorp in alle rust verkennen.

Naast het wandelen en bewonderen van de traditionele Normandische architectuur, kun je in Beuvron-en-Auge genieten van lokale lekkernijen. Er zijn diverse kleine winkeltjes waar je producten zoals kaas, cider en andere lokale delicatessen kunt proeven en kopen. Een heerlijke manier om de lokale cultuur te beleven

Les Andelys: geschiedenis en uitzicht

Als je een geschiedenisfanaat bent met een voorliefde voor fraaie uitzichten, is Les Andelys jouw go-to plek. Het Château Gaillard is een imposant middeleeuws fort dat inzicht biedt in het leven tijdens de middeleeuwen. Vanaf het fort heb je een panoramisch uitzicht over de Seine, wat de ervaring nog bijzonderder maakt. Voor de camper is er een speciale parkeerplaats, dus je kunt zonder zorgen op ontdekkingstocht gaan.

Na je bezoek aan het fort kun je genieten van verschillende wandelpaden rondom Les Andelys. Deze routes geven je niet alleen toegang tot de natuur, maar ook tot andere historische sites en uitzichten die de meeste toeristen missen.

La Roche d'Oëtre: verborgen natuurwonder van Normandië

La Roche d'Oëtre is voor de echte natuurliefhebbers een verborgen juweeltje. Dit uitkijkpunt is een van de hoogste in de regio en geeft je een spectaculair uitzicht op het ruige landschap van Normandië. Er zijn wandelroutes voor elk niveau, en de nabijgelegen camperplaats zorgt ervoor dat je makkelijk een dagtrip kunt maken.

Dit natuurgebied is niet alleen geweldig vanwege het uitzicht, maar ook vanwege de biodiversiteit. Hou je van vogelspotten of ben je geïnteresseerd in wilde flora? Dan is dit dé plek voor jou.

Normandië heeft voor elk type reiziger iets te bieden, en met deze minder bekende plekken kun je jouw trip echt uniek maken. Van het schilderachtige Beuvron-en-Auge, tot de historische diepte van Les Andelys en het natuurschoon bij La Roche d'Oëtre; je komt ogen en oren tekort.

Bonustips voor Camperaars

  • In Beuvron-en-Auge vind je leuke winkeltjes waar je lokale producten kunt kopen.
  • Bij zowel Les Andelys als La Roche d'Oëtre zijn bezoekerscentra waar je nog meer te weten komt over de omgeving.