Tussenstop in Sint Odiliënberg

Camperplaats Roerdalen in Midden-Limburg is een prachtige en nette camperplaats midden in het bos. Bij deze plek kunnen 25 campers terecht. Vanaf deze uitvalsbasis kun  je heel goed wandelen, fietsen en van de natuur genieten.

Tip 1: Nationaal Park de Meinweg

De Meinweg is een prachtige omgeving om lekker te ontspannen of juist actief bezig te zijn. In het park geniet je van mooie natuur en kun je zelfs een giftige slang spotten. Geen zorgen, zolang je de adder met rust laat, blijft hij ook rustig. Na je wandel- of fietstocht kun je lekker ontspannen met een drankje en een stuk Limburgse Vlaai bij Brasserie de Boshut.

Tip 2: Roermond

Een dagje shoppen is altijd een goed idee, zeker in Roermond. De stad heeft een sfeervol historisch centrum met karakteristieke straatjes, pleinen en winkels. Aan de rand van de stad vind je een outletcentrum met designerkleding. In Roermond vinden ook veel verschillende evenementen plaats. Een ding is zeker: je zult je niet vervelen.

Tip 3: Kasteel Horn

Vlak bij Roermond, in het plaatsje Horn, bevindt zich het prachtige Kasteel Horn. Dit is een van de oudste en nog intacte ringmuurburchten. Rondom het kasteel ligt een prachtig park,  waar onder andere een kasteelboerderij en varkensstal te zien zijn. Hier kun je heerlijk wandelen en genieten van de pracht die het park te bieden heeft.

Tip 4: Roerstreekmuseum Sint Odiliënberg

De collectie van Roerstreekmuseum Sint Odiliënberg bestaat uit verschillende voorwerpen uit de prehistorie. Je ziet hier archeologie, natuurlijke historie, streekgeschiedenis, geologie van de Roerstreek en dorpen in de nabijgelegen gemeente. Zo kun je bijvoorbeeld een verzameling van opgezette dieren bezichtigen. Het bijzonderste item is misschien wel een opgezet skelet van een Mammoet.

De sitecode van Camperplaats Roerdalen op campercontact is 102507