Tussenstop Amerongen

Op 3,5 kilometer van het centrum van Amerongen (provincie Utrecht) ligt Camping de Boterbloem. De camping is gelegen op een boerenbedrijf met verschillende soorten melkvee en beschikt over uitstekende voorzieningen voor camperaars. De Boterbloem biedt bovendien leuke activiteiten aan, zoals een escaperoom en speelparadijs voor kinderen. Daarnaast valt er in de omgeving - de Utrechtse Heuvelrug - ook genoeg te beleven.

Tip 1: Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen is een historisch monument, dat gebouwd is in de late middeleeuwen. Het kasteel staat bekend om zijn unieke kunst en rijke geschiedenis. Bezoekers kunnen genieten van rondleidingen door het kasteel en de prachtige tuinen die het omringen.

Foto: Richardkiwi (CC BY 3.0) via WikiMedia Commons

Tip 2: Tabaksteeltmusuem

In het Tabaksteeltmuseum krijgen de bezoekers een levendig inzicht in de geschiedenis van tabaksteelt in Amerongen en omgeving, waar de nadruk wordt gelegd op de groei, het drogen en de verwerking van tabak tot 1964.

Tip 3: Amerongse Bos

Het Amerongse bos, gelegen op de 69 meter hoge Amerongse Berg, is een van de oudste bossen op de Utrechtse Heuvelrug. Als hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug biedt het bos een prachtig uitzicht op de omringende landschappen. Het bos is een aantrekkelijke plek om te wandelen en op ontspannen wijze van de glooiende natuur te genieten.

Tip 4: Bosbad Leersum

Het Bosbad Leersum is een ruim openluchtzwembad, gelegen tussen de weelderige bossen en heuvels van Leersum. Het bosbad biedt gedurende het buitenbadseizoen een scala activiteiten aan voor elke leeftijd. Het is geopend van 28 april tot 1 september.

De sitecode van Camping de Boterbloem op Campercontact is 98015