De 7 mooiste camperplaatsen van Zuid- en Midden-Drenthe

Midden- en Zuid-Drenthe staan bekend om hun charmante dorpjes en prachtige bossen, die volop mogelijkheden bieden voor fiets- en wandeltochten. In dit gebied vind je plaatsen als Meppel, Hoogeveen en Emmen. De natuurgebieden Dwingelderveld en Drents-Friese Wold liggen in het westen van de provincie. Dit zijn de zeven mooiste camperplaatsen in deze regio.

Jachthaven Westeinde, Meppel, Drenthe

Op 500 meter van Meppel ligt deze camperplaats. Van hieruit kun je wandelen naar het centrum. In de nabije omgeving bevinden zich diverse restaurantjes en winkels. Reserveren is niet mogelijk, en houd er rekening mee dat in de winter niet alle voorzieningen beschikbaar zijn. Deze camperplaats heeft plek voor 25 campers.

De sitecode van Jachthaven Westeinde op Campercontact is 9.

Camperpark Landgoed Meisterhof, Dwingeloo, Westerveld, Drenthe

Bij deze camperplaats zijn diverse plaatsen beschikbaar, elk met verschillende tarieven. De locatie bevindt zich bij Landgoed Meisterhof, aan de rand van het fraaie Nationaal Park Dwingelderveld. Hier kun je genieten van eindeloze wandel- en fietsmogelijkheden. Dwingeloo zelf ligt op een afstand van 4 kilometer.

De sitecode van Camperpark Landgoed Meistershof op Campercontact is 64514.

Camperplaats Orvelterblok, Witteveen, Drenthe

Deze camperplaats bevindt zich in het hart van Drenthe, in de buurt van het monumentendorp Orvelte en Kamp Westerbork, dat gemakkelijk bereikbaar is per fiets. De camperplaats biedt diverse plaatsen, variërend van halfverharding tot gras. Het centrum van Witteveen ligt op een afstand van 2,3 kilometer.

De sitecode van Camperplaats Orvelterblok op Campercontact is 98439.

Camperplaats Grondsels, Wijster, Drenthe

Deze camperplaats biedt ruimte voor 15 campers en is gelegen op de kruising van de Grondselweg en Westerhaarweg, in de buurt van het Nationaal Park Dwingelderveld. Het park is een gevarieerd en gewaardeerd natuurgebied waar recreanten graag vertoeven. Het centrum van Wijster ligt op een afstand van 3 kilometer.

De sitecode van Camperplaats Grondsels op Campercontact is 15787.

Camperplaats Emmen, Drenthe

Bij deze locatie, gelegen achter een Fletcher Hotel, vind je twee aparte terreintjes voor campers. Op slechts 100 meter afstand is een treinstation, waardoor je gemakkelijk de rest van Drenthe kunt ontdekken. Emmen ligt op een kleine loopafstand en is ook een gezellig stad om te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld eens Wildlands, het voormalige Dierenpark Emmen.

De sitecode van Camperplaats Emmen op Campercontact is 7.

Camperplaats Van Wieren, Drenthe

Deze rustige en ruime camperplaats heeft plek voor 10 campers en bevindt zich aan de rand van het natuurgebied Bargerveen. Een klein maar bijzonder restant van het ooit 300.000 hectare grote Boertangermoeras. Hier leven bijna 300 vogelsoorten, zo’n 40 soorten libellen, 30 soorten dagvlinders en bijna 900 nachtvlindersoorten. Het dorpje Weiteveen ligt op een afstand van 1,5 kilometer.

De sitecode van Camperplaats Van Wieren op Campercontact is 101246.

Camperplaats bij Camping De Stal, Drijber, Drenthe

Deze camperplaats maakt deel uit van Camping De Stal, in het hart van Drenthe, tussen Westerbork en Hoogeveen. Met prachtige natuurgebieden in de buurt zoals het Mantingerzand, plan Goudplevier en een uitzicht op landerijen is deze plek zeer geschikt voor rustzoekers. Het dorpje Drijber ligt op een afstand van 2 kilometer.

De sitecode van Camperplaats bij Camping De Stal op campercontact is 54200.