De 4 mooiste camperplaatsen van Noord-Drenthe

In het noordelijke deel van de provincie Drenthe ligt hoofdstad Assen, die zeker een bezoek waard is. De stad herbergt diverse bijzondere musea. Ten noordoosten van de stad ligt het natuurgebied Nationaal Park Drentsche Aa, waar verschillende hunebedden te vinden zijn. Dit natuurgebied biedt uitgebreide mogelijkheden voor fietsen en wandelen. Rondom deze prachtige plekken zijn ook vier mooie camperplaatsen te vinden.

Camperplaats bij camping Norgerberg, Norg, Noordenveld, Drenthe

Bij deze camping bevindt zich een speciale camperplaats. Reserveren is op deze locatie niet mogelijk, je kunt gewoon spontaan langskomen. De camperplaats is gelegen in een bosrijke omgeving met heidevelden en zandverstuivingen, waar je veel wandel- en fietspaden vindt. In de buurt zijn er bovendien veel gezellige restaurants. Het centrum van Norg ligt op 500 meter afstand.

De sitecode van Camperplaats bij camping Norgerberg op Campercontact is 48819.

Parking Havenkade, Assen, Drenthe

Deze camperplaats ligt in Assen, aan de Havenkade bij de sluis. Vanaf deze locatie kun je gemakkelijk het centrum van de stad verkennen. Assen heeft verschillende musea en sfeervolle straatjes die een bezoek de moeite waard maken. De camperplaats biedt ruimte voor 10 campers. Op een kleine fietsafstand zijn hier ook de hunebedden te vinden, wat deze camperplaats extra bijzonder maakt.

De sitecode van Parking Havenkade op Campercontact is 58181.

Camperpark Nuuverstee, Borger, Borger-Odoorn, Drenthe

Deze camperplaats is de winnaar van de NKC-verkiezing voor camperlocaties in 2016, evenals de Campermarkt Award 2016. Het is een prachtige camperplaats met grote standplaatsen. Wat deze plek extra bijzonder maakt, is de aanwezigheid van luxe voorzieningen, zoals een sauna en hot tub. Bovendien zijn er mogelijkheden voor fitness, met een bewegingstuin en outdoor fitnessfaciliteiten. Als je je dag rustig wilt beginnen, is er een broodjesservice beschikbaar. Het centrum van Borger bevindt zich op slechts 1 kilometer afstand.

De sitecode van Camperpark Nuuverstee op Campercontact is 15158.

Camperpark De Grijze Duif, Drenthe

In de omgeving van deze camperplaats bevinden zich diverse leuke dorpjes. Maak een prachtige fietstocht naar Emmen, dat op 10 kilometer afstand ligt, of naar Ter Apel, slechts 4 kilometer verderop. Of verken het centrum van Nieuw-Weerdinge, dat op loopafstand ligt. Deze camperplaats heeft een landelijke ligging en de bushalte bevindt zich op slechts 100 meter afstand, waardoor het een fijne uitvalsbasis is om de nabijgelegen bezienswaardigheden te bezoeken.

De sitecode van Camperpark De Grijze Duif op Campercontact is 73667.