De 4 leukste kerstmarkten van België

België staat bekend om zijn gezellige kerstmarkten, zowel in Vlaanderen als Wallonië. Ze bieden traditionele lekkernijen en handgemaakte geschenken. De markten zijn een knusse manier om de feestdagen te vieren. Proef Belgische specialiteiten als wafels en chocolade, en geniet van de bijzondere kerstsfeer. Dit zijn de 4 leukste kerstmarkten van België waar je een camperplaats of camping in de buurt vindt.

Kerstmarkt Brugge

De kerstmarkt in Brugge bevindt zich op een mooie plek in het gezellige stadscentrum. Brugge is een van de mooiste steden van Europa, met smalle straatjes in een middeleeuws stratenpatroon en historische gebouwen. De kerstmarkt tovert de stad om tot een betoverende plek vol lichtjes, kerstgeur, lekkere wafels en warme glühwein.

De kerstmarkt is er van 24 november 2023 tot en met 7 januari 2024.

 

Kerstmarkt Doornik

Doornik (Frans: Tournai) is de op een na oudste stad van België, De stad betovert met zijn historische centrum, dat in deze periode schittert onder prachtige kerstverlichting. Op de Grote Markt vind je sfeervolle kerstchalets die uitnodigen tot culinaire ontdekkingen. Laat je smaakpapillen genieten van glühwein, cava, tartiflette en ambachtelijke nougat. De sfeer is warm en gastvrij. Deze plek is vanaf de camperplaats gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Van vrijdag 8 december tot zondag 24 december 2023.

Winterland Hasselt

Winterland Hasselt kent al zijn 15e editie, deze keer ook nog helemaal gratis. Van 17 november tot en met 7 januari ben je van harte welkom op deze kerstmarkt. Winterland staat bekend om zijn diverse attracties, waaronder het beroemde Grand Café, de betoverende schaatsbaan, de magische Spiegeltent, en natuurlijk het huis van de kerstman. Er is dit jaar ook een uitgebreide Oostenrijkse Almhütte. Bereid je voor op een stukje Alpen in Hasselt.

Van 17 november 2023 tot en met 7 januari 2024.

 

Kerstmarkt Oostende

Van 1 december tot en met 7 januari is de Kerstmarkt in Oostende er. Treed binnen in een betoverende wereld in het Leopoldpark. Naast de sfeervolle ijsbaan op de vijver, zijn er meer dan 50 kerstchalets met een scala aan heerlijke wereldse lekkernijen.

Van 1 december 2023 tot en met 7 januari 2024.