De 12 mooiste camperplaatsen van de provincie Gelderland

Gelderland heeft zowel natuurliefhebbers als stadsontdekkers veel te bieden. Denk aan de uitgestrekte Veluwe, met bossen, heide en zandverstuivingen. Maar ook de Gelderse steden hebben een bijzondere charme, net als de dorpjes langs de Waal en de Rijn. Voor camperreizigers zijn er rustige plekken te vinden, perfect om te genieten van de natuur. Of je nu van wandelen en fietsen houdt in de natuur of liever een stedentripje maakt, Gelderland heeft het allemaal. Dit zijn de 12 mooiste camperplaatsen van deze provincie.

Slot Loevestein, Zaltbommel, Gelderland

Deze camperlocatie bevindt zich in de buurt van Slot Loevestein. Een unieke plek dus. Ook het natuurgebied Rivierenland is in de buurt. Naar het museum van Slot Loevestein is het een korte wandeling. Het centrum van Poederoijen bevindt zich op 7 kilometer afstand van de locatie.

De sitecode van Slot Loevestein op Campercontact is 48378.

Camperlocatie Landlust, Steenderen, Gelderland

Bij de dorpskern van Steenderen vind je deze camperlocatie met een landelijk karakter en ruime plekken. Het kleinste stadje van Nederland, Bronkhorst, bevindt zich hier slechts 2,5 kilometer vandaan. Doesburg en Zutphen liggen op 10 kilometer afstand.

De sitecode van Camperlocatie Landlust op Campercontact is 44551.

Campertuin Veluwe Noord, Oldebroek, Gelderland

Deze prachtige campertuin is gelegen naast het bos, aan de Veluwerand. Bij deze camperplaats staat rust centraal. Daardoor is het minder geschikt voor jonge kinderen. Wat deze plek ook bijzonder maakt, is dat de 'A.Vogel Tuinen' zich in de nabije omgeving bevinden. Elburg ligt op 6 kilometer afstand.

De sitecode van Campertuin Veluwe Noord op Campercontact is 89476.

Camperplaats An de Bèke, Apeldoorn, Gelderland

De fraaie Beekbergse beek ligt vlak bij deze camperplaats. Hier kun je extra ontspannen wakker worden, want er is een broodjesservice aanwezig. Het centrum van Apeldoorn bevindt zich op 2 kilometer afstand.

De sitecode van Camperplaats An de bèke op Campercontact is 98988.

Camperplaats Balgoy, Balgoij, Gelderland

Vlak bij snelweg A50 ligt deze camperplaats. Gemakkelijk te bereiken dus. Wijchen en Nijmegen liggen in de buurt. Op het terrein is ook een Bed & Breakfast en theetuin aanwezig.

De sitecode van Camperplaats Balgoy op Campercontact is 92128.

De Doornekamp, Hierden, Gelderland

Rust en veel groen, dat zijn de sleutelwoorden van deze camperplaats. Reserveren is hier mogelijk, er zijn diverse plekjes met verschillende tarieven. Je vindt er ook veel extra's: een jeu de boules-baan, een koersbalbaan, dartbanen en een overdekte zitruimte. Honden zijn hier welkom, mits aangelijnd.

De sitecode van De Doornekamp op Campercontact is 92653.

Camperplaats de Ganzeheuvel, West Maas en Waal, Gelderland

Deze camperplaats ligt aan het water. Hier kun je gewoon op de bonnefooi aankomen, want reserveren is niet mogelijk. In de omgeving liggen veel kleine dorpjes die je per fiets kunt verkennen.

De sitecode van Camperplaats de Ganzeheuvel op Campercontact is 99286. 

Camperplaats Ouwediek, Uddel, Apeldoorn, Gelderland

Op 2 kilometer afstand bevindt zich het centrum van Uddel. Verder liggen Harderwijk en Apeldoorn op 15 kilometer afstand, bereikbaar via een mooie fietsrit door de natuur. Op zondag is deze camperplaats extra rustig, aangezien campers dan niet mogen aankomen, maar wel mogen vertrekken. Landgoed Staverden en het Uddelermeer liggen ook in de buurt.

De sitecode van Camperplaats Ouwediek op Campercontact is 44997.

Camperplaats de Pol, Scherpenzeel, Gelderland

Deze locatie ligt bij een melkveehouderij, met uitzicht op de stallen. In de omgeving zijn veel leuke dingen te doen: je kunt kanoën in het mooie Valleikanaal, wandelen langs de klompenpaden of zwemmen in 't Willaer.

De sitecode van Camperplaats de Pol op Campercontact is 98676.

Camperlocatie Scheer’s Hoeve, Wapenveld, Gelderland

Aan de rand van het Veluwemeer, nabij de IJssel, is deze camperplaats te vinden. Reserveren is hier verplicht. Er is een kantine en een overdekt terras aanwezig. Het Zuivelmuseum is vlakbij te vinden, evenals het centrum van Wapenveld.

De sitecode van Camperlocatie Scheer's Hoeve op Campercontact is 74922.

Camperplaats de Wellinghoeve, Groessen, Duiven, Gelderland

Bij deze camperplek is een speciaal koffieterras aanwezig, waar je extra kunt genieten van de rust in de omgeving. Deze camperplaats ligt namelijk midden in het natuurgebied en de uiterwaarden van de Rijn. Honden zijn hier welkom, en je kunt hier reserveren.

De sitecode van Camperplaats de Wellinghoeve op Campercontact is 42050.

Camperpark ’t Dommerholt, Borculo, Gelderland

Deze locatie bevindt zich bij een ijsboerderij, wat in de zomer een grote bonus is. Het is een bijzondere camperplaats, aangezien het de eerste duurzame en circulaire camperpark van de Achterhoek is. Het centrum van Borculo ligt op slechts 1 kilometer afstand.

De sitecode van Camperpark 't Dommerholt op Campercontact is 99430.