De 10 mooiste camperplaatsen van de provincie Utrecht

Utrecht is de kleinste provincie van het land, met een perfecte balans tussen steden en natuurgebieden. Je vindt er natuurlijk de stad Utrecht, met oude grachten, markten en de Domtoren. Maar ook Amersfoort is bijzonder, met zijn sfeervolle kleine straatjes. De provincie kent ook prachtige natuurgebieden, zoals de Utrechtse Heuvelrug, met mooie heide, heuvels en bossen, waar je oneindig kunt wandelen en fietsen. Dit zijn 10 mooie camperplaatsen in de provincie Utrecht.

Camperplaats Polderhaan, Harmelen, Woerden, Utrecht

Deze camperplaats bevindt zich langs de Oude Rijn, dichtbij kasteel De Haar in Haarzuilens (op slechts 5 kilometer). Utrecht is te bereiken via een fietsrit van zo'n 15 kilometer, en Woerden ligt op 7 kilometer. Het centrum van Harmelen ligt op slechts 2 kilometer afstand.

De sitecode van Camperplaats Polderhaan op Campercontact is 78033.

Campererf De Willige Waard, Lopik, Utrecht

Achter een bedrijf bevindt zich deze camperplaats, die een tweede plaats behaalde in de verkiezing voor Camperlocatie van het Jaar 2019. Gelegen in het hart van Nederland, in de kern van Willige Langerak, biedt deze plek een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de dorpjes Nieuwegein, IJsselstein en Schoonhoven. Geniet van een prachtig uitzicht over de omliggende polders. Het Nederlandse Zilvermuseum bevindt zich op een kleine afstand.

De sitecode van Campererf De Willige Waard op Campercontact is 60666.

Jachthaven Nieuwboer, Spakenburg, Bunschoten, Utrecht

De camperplaats is geschikt voor zowel campers als caravans. Via de website kun je een mooie plaats met uitzicht op het water reserveren. Daarnaast is er de mogelijkheid om sloepen te huren of te fietsen. Het centrum van Spakenburg is op loopafstand bereikbaar.

De sitecode van Jachthaven Nieuwboer op Campercontact is 145.

Parking Eemhaven, Amersfoort, Utrecht

Deze plek ligt bij de Eemhaven, dichtbij een brandweerkazerne. Tijdens de wintermaanden zijn er geen faciliteiten beschikbaar. Op een kleine afstand van de parking bevindt zich het bruisende centrum van Amersfoort, met tal van eetgelegenheden en leuke winkels.

De sitecode van Parking Eemhaven op Campercontact is 12244.

Camperplaats de Kersenpit, Utrecht

Deze camperlocatie ligt in de buurt van een fruitbedrijf en biedt gemakkelijke toegang tot de Kromme Rijnstreek, een gebied waar je volop kunt fietsen, wandelen en varen. Hier kun je diverse forten en kastelen verkennen. Op loopafstand vind je het centrum van Werkhoven.

De sitecode van Camperplaats de Kersenpit op Campercontact is 106561.

Parking Lingedijk Leerdam, Vijfheerenlanden, Utrecht

Deze camperplaats ligt op een afstand van 750 meter van het centrum van Leerdam. Het is belangrijk op te merken dat hier smalle camperplaatsen zijn, aan de Lingedijk. Je kunt genieten van een prachtig uitzicht over het water, waar bootjes rustig voorbijvaren. Het Glasmuseum is te vinden op slechts 500 meter afstand. Deze camperplaats heeft plek voor maximaal twee campers.

De sitecode van Parking Lingedijk Leerdam op Campercontact is 18291.

Jachthaven Marnemoende, IJsselstein, Utrecht

Midden in een landelijk gebied ligt deze camperplaats met een prachtig uitzicht over de velden. In de buurt is een à la carte restaurant waar je van een smakelijk diner kunt genieten. Het centrum van IJsselstein vind je op 5 kilometer afstand.

De sitecode van Jachthaven Marnemoende op Campercontact is 11077.

Klein Armelisweerd, Utrecht

Deze camperplaats ligt in de buurt van een zorghuis en is bereikbaar via een smalle toegangsweg. De locatie heeft een landelijke ligging en biedt de mogelijkheid om een kampvuur te maken. Bovendien is er een terras waar je kunt genieten van de omgeving. Het centrum van Utrecht ligt op 3 kilometer afstand.

De sitecode van Klein Armelisweerd op Campercontact is 29874.

Camperlocatie Nieuw Vogelzang, Montfoort, Utrecht

De camperplaats bevindt zich bij een voormalig melkveebedrijf, gelegen in het Groene Hart met vrij uitzicht over de weilanden en ruime plaatsen voor 10 campers. In de nabije omgeving liggen Oudewater en IJsselstein. Het Linschoterbos biedt de mogelijkheid om heerlijk te wandelen en te fietsen.

De sitecode van Camperlocatie Nieuw Vogelenzang op Campercontact is 91937.

Parking Sportvereniging Siveo, Zegveld, Woerden, Utrecht

Op deze locatie kun je je camper aan de rustige weg parkeren. Geniet van het platteland, met fraaie wandel- en fietspaden. In de buurt is er een voetbalvereniging en het centrum van Zegveld, slechts 1 kilometer verderop.

De sitecode van Parking Sportvereniging Siveo op Campercontact is 52782.