6 mooie camperplekken bij een molen

Wat is er Hollandser dan een windmolen? Als camperaar kun je je camper soms naast een molen parkeren. Dit zijn 6 mooie camperplekken in de buurt van een molen!

Windmolen (1)

Mini-camping Bij de Molen - Gapinge, Zeeland

Mini-camping Bij de Molen in de gemeente Veere (Zeeland) is een fijne plek om tot rust te komen. De molen in de buurt is meer dan alleen een decoratief element; het is een tastbaar stuk lokale geschiedenis dat je kunt verkennen. En als je toch in de buurt bent, verken dan vooral ook de Zeeuwse kust. De fraaie badplaats Domburg ligt in de buurt.

De sitecode van Bij de Molen op Campercontact is 10684. 

P2 Haven in Wijk bij Duurstede - Wijk bij Duurstede, Utrecht

Aan de oevers van de rivier de Lek ligt P2 Haven, een camperplek met uitzicht op Wijk bij Duurstede en zijn historische molen. Wijk bij Duurstede zelf is een stad met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Bezoek het kasteel of dwaal eens door de oude straatjes. En vergeet niet om een hapje te eten in een van de restaurants aan de kade, waar je kunt genieten van streekgerechten en een prachtig uitzicht op de rivier.

De sitecode van P2 Haven op Campercontact is 21581. 

Molen de Hoop in Het Zand - Het Zand, Noord-Holland

Molen de Hoop staat majestueus in het rustige Noord-Hollandse landschap, omringd door weilanden en waterwegen. De omgeving van Het Zand nodigt uit tot het maken van mooie wandel- en fietstochten, langs echte Hollandse dorpjes en oude boerderijen. Als je een liefhebber bent van cultuur en geschiedenis, breng dan zeker een bezoek aan de nabijgelegen stad Alkmaar, bekend om zijn kaasmarkt en historische binnenstad.

De sitecode van Molen de Hoop op Campercontact is 41328. 

Met de camper naar de molens in Kinderdijk

Camperpark Kinderdijk - Alblasserdam, Zuid-Holland

Camperpark Kinderdijk ligt op een steenworp afstand van het beroemde UNESCO-werelderfgoed Kinderdijk, met zijn negentien indrukwekkende molens die langs de kronkelende waterwegen staan. Maak een wandeling of fietstocht langs de molens en geniet van het uitzicht op dit oer-Hollandse landschap.

De sitecode van Camperpark Kinderdijk op Campercontact is 98174. 

Camperplaats bij Restaurant de Olde Molle - Berkelland, Gelderland

Deze camperplaats, gelegen in Berkelland (op de grens van de Achterhoek en Twente), is een prima uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Breng een bezoek nabijgelegen bezienswaardigheden zoals Kasteel Borculo, Landgoed Huis te Voorst of het gezellige stadje Lochem. Als je van wandelen houdt, zit je hier ook goed; de omgeving staat bekend om zijn wandelroutes door bossen, heidevelden en langs kabbelende beekjes.

De sitecode van De Olde Molle op Campercontact is 22472. 

Camping Het Molenstrand - Maasbommel, Gelderland

Aan de oevers van de Maas vind je Camping Het Molenstrand, met een mooi uitzicht op de rivier, de omliggende natuur en een oude korenmolen. Je kunt hier een kano of boot huren en de Maas verkennen vanaf het water. Of je maakt een wandeling door de uiterwaarden en geniet van de rust en ruimte van het Gelderse landschap.

De sitecode van Het Molenstrand op Campercontact is 22186.