Wintercamperen? 10 must-haves

Wintercamperen wordt steeds populairder. Heb jij plannen om in de winter met je camper op pad te gaan? Zorg dan dat je voorbereid bent met deze 10 must-haves voor jouw wintercampertrip. 

1. Wol, wol en nog eens wol

Wol staat bekend om zijn goede isolerende eigenschappen. Het materiaal heeft natuurlijke vezels die lucht vasthouden, waardoor warmte wordt vastgehouden en – nog belangrijker – kou geen kans krijg. Wol is dus een van de ‘must haves’ voor jouw wintertrip: wollen dekens, bodywarmers, sokken, sloffen en schapenvachtjes.

2. Winterbestendige tent

Investeer in een voortent die specifiek is ontworpen voor winterse omstandigheden. Deze tenten zijn vaak gemaakt van stevigere materialen en hebben een betere isolatie om je warm te houden als de temperaturen dalen. Het creëren van een comfortabele leefomgeving is cruciaal voor een geslaagde winterkampeerervaring.

Tip: Met deze sterke en stabiele voortent van Isabella geniet je ook tijdens de koude winterdagen van je camper. Dankzij stevig materiaal, een speciale dakhelling voor minimale sneeuwophoping, een extra brede uitwendige slikrand en een sterk stalen frame is deze voortent opgewassen tegen winterse weersomstandigheden.

3. Van thermokleding tot thermoskan

Thermo houdt warmte vast en mag dus op je winterpaklijst. Thermobroeken en -shirts, zodat je zelf warm blijft als de temperaturen dalen. En stevige thermosflessen om koffie, thee of soep warm te houden. Het is een kleine luxe die een groot verschil maakt.

4. Draagbaar kooktoestel

Een compact kooktoestel is essentieel voor het bereiden van warme maaltijden onderweg. Kies voor een model dat geschikt is voor buitengebruik en eenvoudig te gebruiken is. Zo kun je genieten van zelfgemaakte lekkernijen, zelfs als je midden in de natuur bent.

Tip: Dit gastoestel van Isabella ziet er niet alleen mooi uit maar is ook nog eens hartstikke handig. Het is een tweepitstoestel van roestvrij staal. Prima een lekkere winterse soep of ander winters gerecht op te bereiden. Zin in buiten bakken of grillen? Schaf dan de grillplaat aan. Deze is apart te koop.

5. Stoelen en krukjes

Denk je aan wintercamperen dan denk je aan een warm kampvuur. Lekker lang en comfortabel kunnen zitten is een must. Kies voor opvouwbare stoelen en krukjes die gemakkelijk mee te nemen zijn en toch voldoende ondersteuning bieden. Het toevoegen van een vleugje comfort aan je buitenervaring maakt het des te aangenamer. Ook handig: met een tafelblad tover je het krukje in no time om in bijzettafel.

Tip: Een regisseursstoel of inklapbaar krukje? Deze items van Isabella zijn allemaal even comfortabel en flexibel en misstaan niet bij het kampvuur.

6. Isolerende matjes

Onderkoeling kan van onderaf komen, dus zorg er zelfs in je camper voor dat je isolerende matjes gebruikt om de kou te blokkeren. Zeker als je camper niet heel goed geïsoleerd is. Deze matjes bieden extra warmte en comfort, waardoor je beter bestand bent tegen de winterse omstandigheden.

7. Sneeuwscheppen

Is er een pak sneeuw gevallen en moet je kampeerplek sneeuwvrij worden gemaakt? Dan ben je blij dat je een sneeuwschep mee hebt. Zo’n schep is een handig stuk gereedschap om onverwachte uitdagingen aan te pakken.

8. Ledlampen

De dagen zijn korter, dus goede verlichting is cruciaal. Kies voor energiezuinige ledlampen die voldoende helderheid bieden zonder veel warmte af te geven.

Tip > Deze lamp van Isabella is heel flexibel. Gebruik de lamp als tafellamp in de camper of als verlichting voor buiten. Laadt de lamp op met het zonnepaneel aan de bovenkant van de lamp of met de meegeleverde USB-laadkabel.

9. Draagbare kachel

Een draagbare kachel kan van onschatbare waarde zijn tijdens koude nachten in de camper. Zorg ervoor dat de kachel veilig is voor gebruik binnen en voldoende warmte genereert om de camper op een aangename temperatuur te houden.

 

10. Mokken voor bij het kampvuur

Zit je die koude avonden bij het kampvuur, zorg dan voor stevige mokken voor je warme dranken. Deze mokken van Isabella zien er niet alleen mooi uit maar zijn ook nog eens bestand tegen aanslag van koffie, thee, glühwein of chocolademelk. Niets houdt je nog tegen.

Of je nu met je camper op wintersport gaat of een bestemming dicht bij huis zoekt. Met deze top 10 heb je een goede voorbereiding voor een winteravontuur met je camper.

De blog werd mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen Isabella en de NKC.

Over Isabella

Bij Isabella draait alles om meer ruimte voor het buitenleven en gevoel voor kwaliteit. Van voortenten en luifels tot campingmeubels en keukenuitrusting. Alles wat je nodig hebt om goed uitgerust met je camper op pad te gaan, vind je bij Isabella. Ga voor meer informatie naar www.isabella.nl.