Stormschade aan de camper? Dit moet je weten

Als je camper stormschade oploopt, kan dat heel vervelend zijn. Wat zijn de eerste stappen bij stormschade? En wat dekt de verzekering?


Storm, hagel, windstoten, slagregens: een camper heeft bij noodweer nogal wat te verduren. Wat doe je als er schade is ontstaan?

Neem de schade op

Controleer waar de camper schade heeft en maak foto's van de getroffen plekken.

Probeer erger te voorkomen

Heb je schade, zorg er dan voor dat de problemen niet groter worden dan ze al zijn. Probeer ergere schade te voorkomen door bijvoorbeeld lekkages en ramen af te plakken.

Meld je schade

Meld de ontstane schade bij je verzekeraar. Ben je verzekerd bij de NKC, dan kan dat digitaal via Mijn Verzekeringen. Daar vul je het schadeformulier in.

Reparatie

Kun je niet verder reizen, neem dan contact op met jouw alarmcentrale. In overleg met jou bekijkt de alarmcentrale welke mogelijkheden er zijn, bijvoorbeeld: een noodreparatie of het inzetten van vervangend vervoer als je in het buitenland verblijft.

Als je nog wel kunt reizen, ga dan naar een rustige plek (naar huis bijvoorbeeld) en doe daar de melding. Je kunt dan ook meteen een afspraak maken voor reparatie. Wacht voordat je naar de hersteller gaat op een bericht of dossiernummer van je verzekeraar na het melden van de schade.

Bij de nieuwe verzekering van de NKC heb je binnen het ruime netwerk van herstellers 0 euro eigen risico. Uiteraard kun je ook buiten het netwerk terecht. Dan is er een eigen risico van 300 euro van toepassing.

Extra: check je verzekering vooraf

Check van tevoren altijd hoe je verzekerd bent voor schade en pech (waaronder storm). Verzekeraars gaan hier heel verschillend mee om. Bij de ene verzekeraar is de dekking ruim, bij de ander veel minder ruim. Bij de NKC ben je over het algemeen ruim gedekt voor schade en pech.

Zo helpen sommige verzekeraars je bij pech ook in eigen woonplaats (zoals de NKC), andere doen dat niet. Soms word je alleen geholpen met een hele jonge camper, bij andere verzekeraars kun je ook terecht met een wat oudere camper bij pech. Zie voor meer informatie ook onze camperverzekeringspagina.