Dit zijn de verkeersregels voor campers in Denemarken

Ben je van plan om met je camper door Denemarken te reizen? Dan is het essentieel om op de hoogte te zijn van de lokale verkeersregels. Van tolwegen tot maximumsnelheden en milieuzones, dit zijn de belangrijkste regels die je moet kennen voor je de weg op gaat met je camper.

Maximumsnelheden

In Denemarken gelden de volgende maximumsnelheden voor campers:

  • Binnen de bebouwde kom: 50 km/u
  • Buiten de bebouwde kom: 80 km/u (3,5 ton) / 70 km/u (3,5 tot 7,5 ton)
  • Op de snelweg: 130 km/u (≤ 3,5 ton) / 80 km/u (3,5 tot 7,5 ton)

Let op: het inhaalverbod voor grote voertuigen op snelwegen geldt ook voor campers, en dimlicht is overdag verplicht.

Milieuzones

Milieuzones zijn geïmplementeerd in steden zoals Kopenhagen, Frederiksberg, Aarhus, Odense en Aalborg. Controleer de kaart voor specifieke informatie. Vanaf 1 oktober 2023 zijn milieuzones alleen toegankelijk voor campers met minimaal Euro-5 of uitgerust met een geaccepteerd roetfilter.

Tolwegen

Tol moet worden betaald voor de Storebælt-brug tussen Funen en Seeland, de brug over Øresund tussen Seeland en Zweden, en de snelweg E20. De tol voor de Storebælt-brug is afhankelijk van de lengte en het gewicht van je camper. Het is aan te raden om vooraf te registreren, omdat dit korting kan opleveren. Zie deze website voor een actueel overzicht.

Verplicht meenemen

In Denemarken is het verplicht om een gevarendriehoek in je camper te hebben. Zorg ervoor dat je deze altijd bij je hebt, net zoals andere benodigde documenten. Raadpleeg de website van de rijksoverheid voor actuele informatie en neem contact op met de ambassade indien nodig.

Veerdiensten

De Puttgarden-Rødby veerdienst verbindt Duitsland met Denemarken. Controleer de tijden en prijzen via de website voor de meest actuele informatie.

Huisdieren meenemen

Wil je huisdieren meenemen? Raadpleeg deze site voor informatie over de invoer van huisdieren.

Alcohol

Het maximaal toegestane alcoholpromillage in het bloed tijdens het rijden is 0,5 promille.

Meer informatie

Alle actuele informatie over reizen naar Denemarken vind je op onze pagina Met de camper naar Denemarken.