Busleven - De gordijnen maken

Door Bobby en Jessica (tekst, video en foto's)

Bobby (24) en Jessica (23) bouwen zonder ervaring, maar mét hulp van uitlegvideo’s op Youtube een busje om tot camper. In dit blog: de gordijnen.

 

Nu de camper bijna af is, ontbreekt het nog aan één ding: de gordijnen. We hebben veel ramen (7 stuks), dus des te belangrijker is het om goede gordijnen te hebben. Niet alleen voor een beetje privacy, maar ook tegen het licht in de ochtend. We kiezen voor vitrage én rolgordijnen.

 

De vitrage maken we van een goedkoop Ikea gordijn (10 euro). Dat knippen we in de juiste maten en zoomen we om met de naaimachine. In plaats van een rails gebruiken we een stuk touw, dat we door de tunnel van de gordijnen halen. De bandjes om ze vast te knopen maken we van leer dat we op de lapjesmarkt konden krijgen. Zo blijft alles tijdens het rijden op z’n plek.

 

Voor de rolgordijnen kiezen we dezelfde stof als onze kussens. Eerder hebben we overwogen om bamboerolgordijnen te nemen, maar die houden het licht niet buiten. Op Pinterest vonden we de onderstaande afbeelding die ons inspireerde:

De stof heeft een grove structuur en we hebben nauwelijks ervaring met de naaimachine. Dat was dus wel even wennen. Maar na twee avonden achter de naaimachine is ook deze klus geklaard. Dit keer hebben we een tunnel aan de onderkant van de lap gemaakt waar we vervolgens een bamboestok in hebben bevestigd. Zo kunnen we het gordijn straks makkelijk oprollen.

 

Nu de gordijnen af zijn kunnen we echt zeggen dat het een huisje is geworden. Het is leuk om te zien hoeveel sfeer die gordijnen met zich meebrengen. En het is ook wel fijn dat we ’s avonds niet meer in de etalage zitten. We hadden van te voren niet bedacht dat dat zo veel uit zou maken in het eindresultaat.

 

De moeilijkheid zit hem vooral in het opmeten van de ramen en de stukken stof. En daarnaast ook het bedienen van de naaimachine, vooral als je dat nog nooit heb gedaan, dan is het in het begin erg lastig om de juiste instellingen te vinden. Als je dit eenmaal onder de knie hebt, is het zo gefixt.

Moeilijkheid: 3/5
Kosten: 175 euro