7 handige mobiele apps voor fietsende camperaars

De meeste camperaars houden van fietsen. Of je nu een ontspannen rit wilt maken over comfortabele Nederlandse fietspaden of jezelf wilt uitdagen op ruige bergpaden in het buitenland, de juiste app kan je avontuur verrijken. In dit artikel tonen we je 7 mobiele apps voor fietsliefhebbers. Van het vinden van de ideale fietsroute tot het vastleggen van je ritjes, deze apps tillen je fietstochtjes naar een hoge niveau.

Komoot: planner voor fietsroutes

Komoot is ideaal voor het plannen van fietsroutes. Of je nu door de Nederlandse polders wilt fietsen of de Alpen wilt verkennen, deze app biedt gedetailleerde kaarten en routeopties. Wat Komoot bijzonder maakt, is de mogelijkheid om routes aan te passen op basis van je fiets type en gewenste moeilijkheidsgraad. Zo is elke rit op maat gemaakt voor jouw fietsavontuur.

 

Fietsen123: gids voor fietsroutes in Nederland

Fietsen123 is een fijne app voor fietsliefhebbers in Nederland. De app biedt een uitgebreide verzameling van fietsroutes door het hele land (via het knooppuntensysteem), inclusief gedetailleerde beschrijvingen en handige tips. Of je nu op zoek bent naar een rustige rit door het platteland of een uitdagende tocht door de heuvels, Fietsen123 heeft het. De app is in de zomer van 2023 geheel vernieuwd.

Strava: sociale netwerkapp voor fietsers

Strava is niet alleen een tracking-app, het is ook een sociaal netwerk voor fietsers. Deze app registreert je fietsactiviteiten en laat je je prestaties vergelijken met die van vrienden en zelfs professionals. Wat Strava uniek maakt, is de 'segment'-functie, waarmee je kunt zien hoe je presteert op specifieke delen van je route. Dit maakt elke fietstocht een leuke en competitieve ervaring. Deze beschrijving verraadt het al: Strava richt zich vooral op sportieve fietsers.

 

Google Maps: betrouwbare navigatie

Google Maps is wellicht de bekendste navigatie-app, maar wist je dat Maps ook handig is voor fietsers? Met specifieke fietsroutes en geschatte aankomsttijden helpt Google Maps je om gemakkelijk door zowel stedelijke als landelijke gebieden te navigeren. Het is een betrouwbare optie voor dagelijkse routes of voor het verkennen van nieuwe gebieden.

 

Fietsnetwerk: voor Nederlandse fietsroutes

Fietsnetwerk is speciaal ontworpen voor Nederlandse fietsroutes. Deze app gebruikt het knooppuntensysteem en biedt gedetailleerde routebeschrijvingen. Het leuke aan Fietsnetwerk is dat de app ook informatie geeft over bezienswaardigheden langs je route.

OsmAnd: navigatie en kaarten voor avontuurlijke fietsers

OsmAnd is een veelzijdige app voor de avontuurlijke fietser en camperaar. De app biedt gedetailleerde offline kaarten en navigatie, ideaal voor gebieden waar je geen mobiel signaal hebt. Met OsmAnd kun je niet alleen je route plannen, maar ook interessante punten zoals lokale attracties en pleisterplaatsen vinden. Wat deze app bijzonder maakt, is de mogelijkheid om kaarten te downloaden voor gebruik onderweg.

 

MapMyRide: tracking voor fietsers

MapMyRide biedt uitgebreide trackingmogelijkheden voor je fietsritten. Naast het registreren van je route, houdt de app ook je snelheid, afstand en verbrande calorieën bij. De app biedt ook de mogelijkheid om deel te nemen aan uitdagingen en je vooruitgang te vergelijken met die van vrienden. Daarmee is het net als Strava vooral geschikt voor sportieve ritten.