Handige accessoires voor in je camper

Door Leo van Dooren, Agnes Jeurnink en Nico van der Maat (tekst) en leveranciers (foto's)

Sommige spullen maken het camperleven een stuk eenvoudiger of leuker. Wij selecteerden vier leuke hebbedingetjes voor in je camper.

Pizzeria in je camper?

Pizzarette Stone

Geen oven in je camper, maar wel zin in pizza? Lastig. De oplossing voor dit probleem is de Emeria Stone. In deze zespersoons terracotta tafeloven kan iedereen zijn eigen minipizza samenstellen. De stenen bakplaat zorgt voor een extra knapperige bodem. Door direct contact van het deeg op de pizzasteen is je pizza in zeven minuten klaar. Het apparaat wordt geleverd met een uitsteekvorm en zes (of vier) geïsoleerde spatels. Hij weegt bijna zeven kilogram en heeft een vermogen van 1.200 watt. Wel wat extra kilo's in de camper dus en het betekent ook dat het raadzaam is om aan de stroompaal te gaan staan. Ook moet de camperaar de extra kilo's voor lief nemen. De tafeloven kost € 99,95 en is verkrijgbaar bij een van de 25 Cook&Co Kookwinkels en via de webshop van Cook&Co.

Camper als fotolijstje

Nieuw in het assortiment van fotolijstjes is er een in de vorm van een camper. Het lijstje is uitgebracht door de Duitse firma Effect Bilderrahmen. De camperaar kan er een eigen foto in plaatsen van 11 x 7,5 centimeter. Die zit dan achter dik, doorzichtig plastic en is altijd wisselbaar. Het geheel in kunststof uitgevoerde lijstje is 12,5 x 8,5 centimeter groot. Via een meegeleverde standaard kan het fotolijstje ergens staan, maar als schilderijtje plat aan een muur ophangen kan ook. Het camperlijstje is inmiddels ook verkrijgbaar in Nederland, veelal in gespecialiseerde fotozaken en bij diverse webwinkels. De prijzen lopen uiteen van € 13,95 tot € 18,95, plus soms nog de verzendkosten. Levering is mogelijk binnen enkele dagen. Googel maar eens op "fun frame camper".

Warm én opvallend

Tijdens de koude, donkere wintermaanden moet je bij het verlaten van de camper zorgen voor warme kleding en goede verlichting voor de veiligheid. Met de ledhandschoenen heb je de juiste combinatie te pakken. De gewone zwarte handschoenen met witte vingertoppen zorgen voor warmte en als je ze aanzet, gaan de ledjes aan de vingertoppen branden. Er zijn zes verschillende kleurencombinaties. Van snel knipperend met felle kleuren tot pastelkleuren zonder te knipperen. De handschoenen kosten € 14,95 en zijn te koop bij de webwinkel Dit verzin je niet.

Bakje koffie voor onderweg

Een lange rit met de camper voor de boeg? Dan is een lekker kopje koffie onderweg niet verkeerd. In de West Loop van Contigo blijft de koffie vier uur warm. Hij past in de bekerhouder van nagenoeg iedere camper, ligt volgens de leverancier prettig in de hand en een speciaal afsluitsysteem zorgt ervoor dat je niet morst en de beker niet lekt. De drinktuit is makkelijk te bedienen: zachtjes duwen om te drinken, loslaten om te sluiten. De beker is eenvoudig schoon te maken en leverbaar in verschillende kleuren. De inhoud is 470 milliliter. De Contigo West Loop is in verschillende kleuren verkrijgbaar via de webshop en kost € 34,95.

Dit artikel verscheen in een andere vorm in Kampeerauto nr. 1 2015