Waarom een lange camperreis met kleine kinderen?

Maarten & Geeske

De Utrechtse Geeske (36), Maarten (34), Fien (3) en Jip (1) trekken al een tijdje door Europa. Ze reizen met hun retro camper rond om te genieten van het buitenleven, de kinderen in de natuur te laten opgroeien en veel samen te zijn. De komende maanden nemen ze jullie graag mee onderweg.

We krijgen vaak de vraag waarom we met jonge kinderen in een camper reizen. Al voordat we kinderen kregen, was het onze wens om kinderen zoveel mogelijk buiten te laten opgroeien en niet altijd te moeten ‘haasten’. Wat we nu doen is voor ons ultiem. Als de bijna 2-jarige Jip wakker wordt roept hij al ‘buiten, buiten’. De kids genieten enorm van de natuur en de spontane momenten die elke dag ontstaan.

Carrière on hold

In Utrecht hadden we een druk bestaan, allebei werken, kinderopvang, sociale dingen, en ga zo maar door. Iedereen kent het wel. Het ouderschap is op reis heel intens. Momenten maken we nu veel bewuster mee en we geven ze de tijd om dingen zelf te doen en alles om hun heen te ontdekken. Maarten zet zijn carrière voor deze reis ‘on hold’ en Geeske werkt vanuit de camper als zelfstandig ondernemer. Het is een hele bewuste keuze, een time-out voordat de kinderen naar school gaan, met ook het besef dat we nu allen gezond zijn om dit te doen en een hechte band met elkaar te kunnen opbouwen. 

Ook duurzaamheid en minimalisme spelen voor ons een grote rol. We nemen de tijd om bewust na te denken over de keuzes die we maken, wat we kopen, eten en gebruiken.

Onderweg in tijden van corona

We rijden in een klassieke Hymer S-klasse (S650) uit 1981 en voelen ons altijd in quarantaine. We ontmoeten veel mensen, maar blijven in de buitenlucht. Inmiddels zijn we al ruim 250 dagen op reis en hebben we meer dan 20.000 kilometer afgelegd.

Van het meest zuidwestelijke puntje van Europa (Sagres), tot het noordelijkste punt (Noordkaap), we gaan kriskras door Europa en hopen komende winter in Griekenland te zijn. Het rijden is een avontuur, bijvoorbeeld om met slechts 30 kilometer per uur uit de 212 meter diepe zeetunnel te kruipen richting de Noordkaap.

Aanrader voor buitenmensen

Een reis als deze kunnen we elk gezin aanraden dat meer buiten wil leven, de tijd wil nemen voor zichzelf, het gezin en de natuur. Ook is het een perfecte pauze in het drukke leven, een moment om stil te staan bij de keuzes die je al hebt gemaakt en nog gaat maken.

De komende maanden nemen we jullie mee in onze reis en geven we allerlei tips voor het reizen met jonge kinderen.

Je kunt ons ook direct volgen via Instagram: @langsdekust

Veel liefs,


Maarten & Geeske