Hannahs Hymer - Help… Wij hebben een camper gekocht!

Door Hannah König (tekst en foto's)
Hannah (35) werd verliefd op een Hymer uit 1983 en gaat daar nu regelmatig mee op stap. In dit weblog schrijft ze over de avonturen die zij en haar gezin beleven tijdens het reizen met de camper.
  • hannah-met-compleet-gezin
  • foto11_kamperen_vroeger
  • foto10_camper_hannah
Zeven kilometer vanaf mijn huis zit ik middenin een bos achter mijn laptop. Er hupsen konijnen om me heen, ik hoor vogels fluiten en af en toe breekt de zon door de wolken. Verder is er eigenlijk helemaal niets. Mijn oudste dochter is buiten aan het spelen, mijn jongste dochter slaapt. Waar? In onze camper! Help…! We hebben een camper gekocht!

Mintgroene caravans & opgeknapte campers

Hoe heerlijk is het als je na een drukke werkweek je mobiel kan uitzetten om een weekend te gaan genieten in de natuur? Een eigen caravan of camper is mijn allergrootste droom. Stiekem verzamel ik op Pinterest al heel lang plaatjes van mintgroene caravans en opgeknapte campers. Ik droomde ervan hoe het zou zijn om een oude camper op de kop te tikken, helemaal zou opknappen en inrichten, zodat je eigen, fijne, frisse vakantiehuis elk moment beschikbaar is. Ik groeide op in een gezin van zes kinderen. Met mijn ouders, vier oudere zussen en een jonger broertje heb ik mijn hele jeugd gekampeerd. Met diverse tenten leken we als gezin van acht personen meer op een rondtrekkend circus dan op een vakantie vierend gezin. Ik heb de allerfijnste herinneringen aan onze vakanties in Frankrijk. Mijn ouders waren het type mensen van ‘op de bonnefooi’ gaan en zo was het altijd een groot avontuur waar we met zijn allen terecht zouden komen. We gingen altijd naar kleine campings, want een grote plek was voor het rondtrekkende circus uiteraard een must…

Home is where the Hymer is

Toen ik een jaar of zeven was verlangden mijn ouders naar iets meer comfort en verruilden ze de tent voor een caravan. Wat een feest! Een minivakantiehuisje met een stapelbed, kleine kastjes voor onze eigen kleding en speelgoed en zelfs een keukentje en een wc! Je kunt je nu misschien wel voorstellen waar mijn droom om een mintgroene caravan te bezitten vandaan komt. Mijn vriend vindt een vakantiewoning achter je auto aansleuren iets vreemds en is van mening dat auto’s niet zijn gemaakt om huizen te vervoeren. Mijn liefde voor de caravan deelt hij dan ook absoluut niet, maar omdat hij a. een man is en b. van oude auto’s houdt, merkte ik dat hij wel interesse toonde in het fenomeen ‘de camper’… En zo zochten we steeds vaker naar campers en hadden we al snel een gemeenschappelijk favoriet model: een oude Hymer Mobil. We vonden oude advertenties van gezinnen in ribbroeken die met kroesjes bier in de hand en houten pijpen op tafel Ganzenbord speelden. Wat heerlijk… Back to the eighties! Inmiddels droomden we ervan onze eigen Hymer Mobil te parkeren in het bos of aan het strand. Want hoe heerlijk is het als je na een drukke werkweek je mobiel kunt uitzetten om een weekend te gaan genieten in de natuur?! Home is where the Hymer is…

Proefkamperen in de ‘bruine beer’

Inmiddels was het bijna tijd om naar Italië te vertrekken. Voor het derde jaar op rij hadden we afgelopen zomer een ingerichte tent gehuurd. Bij aankomst in de tent werden we bedwelmd door de intense lucht van pure chloor en bij het openen van het keukenkastje zagen we vierendertig mierenlijkjes op het hout kleven, vermoedelijk gestorven door de chloorspray van het schoonmaakteam. Toen in de witte lakens uit het gehuurde lakenpakket bloedvlekken bleken te zitten, wist ik het zeker: dit zou mijn laatste vakantie in een huuraccommodatie zijn en het volgende avontuur zouden wij gaan beleven in onze eigen camper. En zo zochten wij naar de aller snoezigste camper… We vonden een Hymer Mobil uit 1983 (mijn geboortejaar!) die de bijnaam ‘bruine beer’ heeft. Een heerlijke jaren tachtig camper met bruin hout, een retro badkamer en een met tapijt gevoerde cabine. Toen we de camper gingen bekijken, was iedereen direct verkocht. We hoefden er dan ook niet lang over na te denken: dit wordt ons nieuwe vakantiehuis! Tijdens het proefkamperen ontdekken we wat we nodig hebben en maken we onze inventaris compleet. Technisch gezien moet er ook nog het een en ander gebeuren. Zo moet de boiler worden vervangen en willen we graag zonnepanelen op het dak plaatsen.

Ons retro ‘Tiny House’ opknappen

Ook kan de camper aan de buitenkant wel een nieuw likje verf gebruiken en ga ik nieuwe gordijnen maken. De komende maanden zullen we ons bezighouden met het opknappen van ons retro ‘Tiny House’. En dan… gaan we op avontuur! Met net zoveel plezier als mijn ouders dat vroeger deden. Waar beginnen we aan? We hebben geen idee, maar storten ons met volle overgave in ons nieuwe ‘vanlife’! Heb jij tips voor ons? We horen ze graag! Wil je ons volgen op Instagram? Klik hier!