Frankrijk

Frankrijk - Wilde Kust, Woest Verleden

Laat je meevoeren langs de Cider, Calvados en kaas routes door Normandië en Bretagne en geniet mee van o.a. Menhirs, Basiliek van Liseux, fraaie tuinen, boottochten en nog veel meer.

Boek nu

 • Breedste reisaanbod
 • Voor en door camperaars
 • Reizen met respect voor mens, milieu en natuur
 • Breedste reisaanbod
 • Voor en door camperaars
 • Reizen met respect voor mens, milieu en natuur

Frankrijk - Wilde Kust, Woest Verleden

Vitamine Zee, D-day, ruige kliffen en brede stranden, boerenland en granieten dorpjes: dat zijn de ingrediënten van de reis door Normandië en Bretagne. Menhirs, calvaires, kastelen en ommuurde steden getuigen er van een lange geschiedenis.

De stranden van operatie Overlord, de vele musea en de Amerikaanse en Duitse erebegraafplaatsen vertellen de recente geschiedenis. Op 6 juni, D-day, zijn we in Arromanches-les-Bains. Ook Pointe du Hoc, waar de tijd sinds die dag heeft stilgestaan, laat diepe indruk achter.

De reis voert achtereenvolgens langs de hoge kliffen van Veules-les-Roses, de Cap de la Hague en de Cộte de Granit Rose. Ook een bezoek aan de Mont Saint-Michel, Granville, Bayeux, St. Malo en Cancale is zeer aan te bevelen.

Lees meer Toon minder

Vitamine Zee, D-day, ruige kliffen en brede stranden, boerenland en granieten dorpjes: dat zijn de ingrediënten van de reis door Normandië en Bretagne. Menhirs, calvaires, kastelen en ommuurde steden getuigen er van een lange geschiedenis.

De stranden van operatie Overlord, de vele musea en de Amerikaanse en Duitse erebegraafplaatsen vertellen de recente geschiedenis. Op 6 juni, D-day, zijn we in Arromanches-les-Bains. Ook Pointe du Hoc, waar de tijd sinds die dag heeft stilgestaan, laat diepe indruk achter.

De reis voert achtereenvolgens langs de hoge kliffen van Veules-les-Roses, de Cap de la Hague en de Cộte de Granit Rose. Ook een bezoek aan de Mont Saint-Michel, Granville, Bayeux, St. Malo en Cancale is zeer aan te bevelen.

Hoogtepunten & unieke kenmerken

 • Veules-les-Roses, Honfleur, bezoek D-day festiviteiten in Arromanches-les Bains en omgeving
 • Basiliek Lisieux, Kaas/Cider-Calvados route Normandië, Tapisserie Bayeux
 • Mont-Saint-Michel
 • Saint-Malo, oesterbanken Cancale
 • Bloemeneiland Île de Brehat, Calvaire route, Île de Crozon
 • Locmariaquer, boottocht Golfe du Morbihan naar Île aux Moines

Reisschema

In onderstaand reisoverzicht nemen we je mee naar de diverse periodes van de reis.

 • Dag 1-7
  Honfleur, Bayeux
 • Dag 8-12
  Saint Mere Eglise, Utah Beach, Mont St. Michel
 • Dag 13-18
  Saint-Malo, Ploubazlanec
 • Dag 19-25
  Camaret-sur-Mer, Locmariaquer
Dag 1-7Honfleur, Bayeux
D-Day Rijdagen: dag 1, 2, 4, 5

De reis start in het Normandische Veules-les-Roses, een knus dorp tussen platteland en zee én thuishaven van de kortste rivier van Frankrijk. Drukker wordt het in Honfleur. Dit kunstzinnige stadje aan de monding van de Seine heeft de eeuwen goed doorstaan en is vooral beroemd om zijn kleurrijke haven. Via de kaasroute bereiken we Arromanches-les-Bains het hart van de invasiestranden en staan de dagen in het teken van de Tweede Wereldoorlog. Rond D-Day kun je verschillende indrukwekkende locaties bezoeken, zoals de begraafplaatsen, Pointe du Hoc, Pegasus brug, Omaha Beach. Let op: Ivm viering 80-jarig jubileum D-DAY is het nog niet bekend hoe het programma ingevuld gaat worden! Dit kan dus nog wijzigen!!

Dag 8-12Saint Mere Eglise, Utah Beach, Mont St. Michel
Wonder van het westen Rijdagen: dag 8, 10, 11

Via Utah Beach duiken we dieper Normandië in en zien we zijn ruige, desolate landschap in volle glorie. Zeker als je het spectaculaire ‘douanepad’ volgt bij Nez de Jobourg, waar de kliffen tot maar liefst 128 meter hoog uit de zee oprijzen en de adembenemende panorama’s je betoveren. Via de badplaats Barneville-Carteret verlaten we het schiereiland Cotentin en trekken we naar Le Mont-Saint-Michel. Dit rotsachtige getijdeneiland combineert het Nederlandse waddengevoel met een middeleeuwse sprookjesstad vol architectonische juweeltjes en wordt volkomen terecht het ‘Wonder van het Westen’ genoemd.

Dag 13-18Saint-Malo, Ploubazlanec
Indrukwekkende kustlijn Rijdagen: dag 13, 15, 17

We zijn amper in Bretagne, of we vallen de voormalige piratenplaats Saint-Malo binnen. Tegenwoordig is de ommuurde havenstad een toeristische trekpleister en vind je hier de indrukwekkendste kustlijn van de regio met de grootste getijdenverschillen van Europa. En nu je toch aan de Côte d’Emeraude bent: in het naburige Cancale is er een mogelijkheid om verse oesters te eten. Volgende standplaats is Ploubazlanec, vanwaar we een boottocht maken rond het subtropische bloemeneiland Île de Bréhat en genieten van de ruige kust. Dat laatste kan ook onderweg naar het havenstadje Saint-Pol-de-Léon, want dan kom je langs de schitterende Roze Granietkust.

Dag 19-25Camaret-sur-Mer, Locmariaquer
Bretagne in een notendop Rijdagen: dag 19, 21, 22

Alles waar Bretagne bekend om staat, vind je op schiereiland Crozon. Eindeloze stranden, blauwgroene oceanen, imposante kliffen, schilderachtige baaien, prehistorische megalieten en gezellige haventjes. Het karakteristieke kustplaatsje Camaret-sur-Mer is daarbij een fijne uitvalsbasis. Via Quimper rijden we vervolgens naar Locmariaquer. Hier maken we een mooie boottocht in de Golf van Morbihan naar Île-aux-Moines en sluiten we de reis af met een diner.

Heb je een vraag?

Bel met onze klantenservice of neem contact op via het contactformulier.

Details

Reisinformatie

 • Max. Groepsgrootte 20 campers
 • Startpunt Veules-les-Roses, Frankrijk
 • Eindpunt Locmariaquer, Frankrijk
 • Lengte reis 1500 kilometer
 • Aantal rijdagen 12 rijdagen
Praktische informatie
 • Er is beperkte mogelijkheid tot deelname voor campers langer dan 7.50 meter (incl. fietsenrek). Neem vóór inschrijving contact op met de reisbegeleiding.
 • Huisdieren zijn toegestaan op deze reis, behalve tijdens excursies en gezamenlijke maaltijden en activiteiten.
 • Dagtrajecten zijn maximaal 150 km per dag.
 • Op dit moment is de reis nog in ontwikkeling. Mogelijk worden er nog een aantal wijzigingen aangebracht, die afwijken van het programma zoals is weergegeven.
 • Het tolgeld tijdens de reis is niet inbegrepen in de reissom.
 • Check voor boeking de Algemene Voorwaarden NKC Camperreizen.
Samen richting een duurzame campergeneratie.

Elke campertrip genieten we weer van alle fraai- en vrijheid die de natuur ons te bieden heeft. Dat gunnen we de volgende generatie camperaars natuurlijk ook! met het behalen van het Travelife partner certificaat behoort de NKC tot een groeiende groep reisorganisaties in Nederland die duurzaamheid daadwerkelijk heeft omarmd. Want door vandaag milieubewuster te camperen, maken we aan het eind van de rit samen het verschil voor de camperaar van morgen. 

De CO2-opvang van deze camperreis.

Tijdens deze groepsreis rijden we vanaf de startcamping tot en met de eindcamping 1.500 kilometer. Op basis van de berekening door de NKC-CO2-calculator betekent dit een uitstoot van 479 kg CO2 per camper; met jouw bijdrage worden 4 bomen geplant! De voetafdruk van deze kilometers wordt opgevangen door middel van boomaanplanting in het NKC-bos. Een initiatief dat in het kader van natuurherstel en biodiversiteit in samenwerking met Stichting StukjeNatuur is gestart. 

Daarom mee met NKC

Met de NKC beleef je een fantastische reiservaring, waarbij je op een veilige manier nieuwe, uitdagende bestemmingen bezoekt en de geruststelling hebt dat alles tot in de puntjes geregeld is. Je gaat op reis met andere camperbezitters en een deskundige reisbegeleiding, waarbij ook veel ruimte is voor individuele vrijheid. En dat tegen de scherpste prijs in de markt, zonder verrassingen.

Scherpe prijs

Maximale voorpret

Voor en door camperaars

Vrijheid blijheid

Meer begeleiders

Met zorg voor elkaar

De voordelen van NKC-groepsreizen

 • Meer dan 25 jaar ervaring
 • Exclusief voor camperaars
 • Reisinformatie in app
 • Goedkoopste aanbieder
 • Individueel, maar toch samen
 • Inclusief kennismakingsbijeenkomst
 • Begeleiding door 2 (echt)paren
 • Keuze uit meer dan 60 groepsreizen

Klantwaarderingen

8,1

FAQ

Waar vind ik het actuele reisaanbod?

Het reisaanbod van NKC groepsreizen met uitgebreide informatie kun je hier vinden en boeken. Heb je interesse in camperroutes, groepsreizen of maatwerkreizen van de NKC? Bekijk dan ons aanbod op de website of blijf op de hoogte van nieuwe reizen via de nieuwsbrief van NKC Reizen.

Vanaf wanneer kan ik het reisaanbod 2024 boeken?

Al onze groepsreizen staan op de website. Ons aanbod is veelzijdig met ruim 70 reizen naar 50 bestemmingen. Behalve de jaarlijks terugkerende bestemmingen bieden we ook een aantal nieuwe reizen aan. Kijk hier voor het aanbod.

Nog niet geabonneerd op de nieuwsbrief van NKC Reizen? Schrijf je dan in en blijf op de hoogte.

Is het mogelijk om aan een NKC-groepsreis deel te nemen met een huurcamper?

Ja, dit is mogelijk. Indien je graag met een huurcamper een groepsreis maakt, ben je zelf verantwoordelijk voor het regelen van een veilige camper en eventuele verzekeringen. Uiterlijk acht weken voor vertrek moeten de campergegevens (zoals kenteken en afmetingen) bij NKC Reizen bekend zijn.

Hoe boek ik online een NKC-groepsreis?

Het boeken van een groepsreis is een exact klusje waarbij het maken van fouten niet handig is. Voor het online boeken van een NKC-reis is er daarom de handige stap-voor-stap uitleg. Met deze uitleg gaat het zeker goed.

De reis van mijn keuze is volgeboekt. Kan ik op een reservelijst?

Wanneer een reis vol zit, is het mogelijk je aan te melden voor de interesselijst. De interesselijst verplicht je tot niets. Komt er een plek vrij, dan worden alle geïnteresseerden op de lijst per e-mail op de hoogte gesteld. De beschikbare plaats wordt weer online aangeboden en eenieder is vrij deze te boeken via onze website volgens het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Wil je graag mee op de betreffende reis, houd dan je e-mail goed in de gaten en wees er snel bij wanneer er een plek vrijkomt.

Aanmelden voor de interesselijst van een specifieke groepsreis is heel eenvoudig:

 • Ga op nkc.nl naar de betreffende reis.
 • Klik op ‘Volgeboekt, Tip mij’ 
 • Vul je e-mailadres, je naam en de titel en het nummer van de reis  

Na het invullen van je e-mailadres ontvang je geen ontvangstbevestiging per e-mail, maar zie je alleen een bevestiging op het scherm.  

 • Zodra er een plek vrijkomt op de reis, ontvangt iedereen die op de lijst staat een e-mailbericht.  
 • Bij vragen kun je contact opnemen met de NKC via ons contactformulier of 033 - 467 70 70. 
Hoe kan ik mijn boeking annuleren?

Stuur een bericht via ons contactformulier met daarin het reisnummer en de reden van annulering. Nadat je boeking is geannuleerd, ontvang je een annuleringsbevestiging en (credit)nota. Deze documenten kun je gebruiken om de annuleringskosten bij je verzekeraar te claimen, mits de reden onder de voorwaarden valt. Bekijk hier de Algemene Voorwaarden van de NKC Camperreizen.

Hoe weet ik dat ik heb geboekt?

Als je de boeking hebt doorlopen, zie je op je scherm de bevestiging van de boeking. Bovendien krijg je binnen enkele minuten een bevestiging via e-mail. Als je deze e-mail niet hebt ontvangen, controleer dan je postvak met ongewenste e-mail of spam. Je boeking is ook terug te vinden via ‘Mijn NKC’. 

Hoe kan ik wijzigingen van gegevens doorgeven?

Wijzigingen van gegevens kunnen tot zes weken voor vertrek zonder wijzigingskosten worden doorgegeven; de daaraan verbonden (soms hoge) kosten van de toeleverancier (zoals bijvoorbeeld een ferry- of luchtvaartmaatschappij) zullen wel worden doorberekend aan de hoofdboeker. Daarnaast zijn aan wijziging van gegevens binnen zes weken voor vertrek wijzigingskosten verbonden van € 25,- per wijziging. Voor wijzigingen kun je contact opnemen via ons contactformulier.

Wat betekent de Travelife Certificering?

De NKC heeft het duurzaamheidscertificaat van Travelife behaald en zijn daarmee officieel Travelife Partner. De NKC voldoet aan meer dan 100 criteria, met betrekking tot het kantoorbeheer van een reisorganisatie, het productaanbod, internationale zakenpartners en klantinformatie. De Travelife-norm dekt de ISO 26000-thema's voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, waaronder milieu, biodiversiteit, mensenrechten en arbeidsverhoudingen; en wordt formeel erkend als volledig in overeenstemming met de door de VN ondersteunde Global Sustainable Tourism Criteria. De NKC is onderdeel van een groeiende groep reisorganisaties in Nederland die duurzaamheid hebben omarmd en Travelife Partner-status hebben bereikt.

Wat is een NKC-maatwerkreis?

Een maatwerkreis is een individuele reis naar een intercontinentale bestemming, waarbij alle onderdelen van het reisschema uniek zijn. Jij bepaalt de bestemming, lengte, reisdata en inhoud van deze camperreis. Samen met camperreisexperts stel je aan de hand van je persoonlijke wensen en budget jouw droomreis samen, die zij deels of volledig voor je kunnen regelen. Voor deze maatwerkreizen werkt de NKC samen met DreamTravels, die de reis organiseert en uitvoert. Als NKC-lid krijg je diverse voordelen, afhankelijk van de keuzes die je maakt. Meer informatie over maatwerkreizen lees je hier. Contact opnemen met DreamTravels kan via e-mail [email protected] of via 020- 4280555.

Wat is een NKC-camperroute?

Met de camperroutes van de NKC kun je individueel en in je eigen tempo een camperreis maken. Naast een overzichtskaart van de route, een routebeschrijving en dagtrajecten met campings en/of camperplaatsen, tref je er allerlei tips en bezienswaardigheden voor onderweg aan. De camperroutes zijn gebaseerd op de groepsreizen van de NKC. Er zijn ruim veertig camperroutes in verschillende landen waaruit je kunt kiezen. Bekijk dit inkijkexemplaar of ga hier naar een overzicht van alle camperroutes. Camperroutes zijn op dit moment alleen verkrijgbaar via de website, in de toekomst zal dit veranderen en kun je een camperroute aanschaffen via Campercontact.

De routes, aangeduid met NIEUW zijn te volgen in de app Trip Plans.
Zie je deze aanduiding niet dan ontvang je bij aankoop de route in een pdf-bestand (voor het laatst gecontroleerd in 2019). Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de update van deze routes.

Kijk voor een voorvertoning van de app Trip Plans ook even in je App Store of de Google Playstore.

Wanneer ontvang ik het online reisboek?

Ongeveer twee weken voor de kennismakingsbijeenkomst ontvangt u het online reisboek van NKC-camperreizen. Het kan voorkomen dat e-mailproviders ons e-mailadres blokkeren en de e-mail in de spam-/ongewenste e-mail inbox terechtkomt. Als u niets heeft ontvangen, kijk dan eerst in de spamfolder.

Mocht de e-mail daar ook niet zijn binnengekomen, stuur dan een e-mail naar [email protected], en wij zullen als reactie de uitnodiging toesturen. Op deze manier zorgen we ervoor dat de e-mail niet als spam wordt gemarkeerd in uw mailbox.

Hoe krijg ik toegang tot het online reisboek zonder bereik?

Zet het reisboek/de camperroute in de app in de offline modus door het schuifje 'make available offline' om te zetten. Hierdoor wordt automatisch het dataverkeer tussen de app en het internet gestopt, en de informatie wordt gedownload. Test voor vertrek of de route toegankelijk is zonder bereik, haal het apparaat van internet en wifi. Als de informatie niet is opgeslagen, download deze dan opnieuw, maar deze keer voor 10-15 minuten.

Ik ben mijn Tripplans wachtwoord vergeten, wat nu?

Als je je wachtwoord bent vergeten voor je Tripplans-account, kun je een nieuw wachtwoord aanvragen via 'forgot your password?'. Je ontvangt dan een e-mail van Travefy Account met een link om het wachtwoord te resetten. Controleer ook je spam- of ongewenste e-mail inbox, omdat de mail daar mogelijk is binnengekomen.

Wat doe je als je op reis de indruk krijgt dat er seksueel misbruik van kinderen plaatsvindt?

Helaas komt overal ter wereld seksueel misbruik van kinderen voor, soms ook in relatie tot toerisme en reizen. Defence for Children - ECPAT zet zich in om een einde te maken aan commerciële seksuele uitbuiting van kinderen in Nederland en daarbuiten.  Wees ook alert en meld misbruik via www.meldkindersekstoerisme.nl