Nieuw camperterrein op Texels Kampeerterrein Woud

Kampeerterrein Woud, een kwartier fietsen ten westen van Den Burg op Texel, heeft een van de eigen kampeervelden ingericht tot een ecologisch camperterrein voor 22 campers. Woud, voorheen Camping ’t Woutershok, ligt binnen de grenzen van Nationaal Park Duinen van Texel en maakt op het camperterrein al de eigen ambities van duurzaamheid en natuurinclusiviteit waar.

De aanleg van het camperveld is rigoureus aangepakt: rondingen, heuveltjes, wadi’s, organische vormen – de enige rechte lijnen zijn te vinden bij de waterpas aangelegde en met graskeien verharde camperplekken. Maar zodra de vegetatie daar tot volle wasdom komt, zijn ook die lijnen niet meer zichtbaar.

De beplanting met inheemse grassen, veldbloemen, struiken en bomen is uitgekozen in samenspraak met Staatsbosbeheer, waarbij verschillende wensen leidend waren: het bevorderen van lokale biodiversiteit, passen in het landschap, schoonheid en privacy van de camperaars.

“We zijn geen camping van toeters en bellen, maar de voorzieningen díe we hebben zijn op hoog niveau”, zegt ondernemer en beheerder Ricardo de Graaf, derde generatie binnen het familiebedrijf. “Dus geen animatie of bowlingbaan, maar ons sanitair is verwarmd en altijd brandschoon, en iedere camperplek heeft stroom en een eigen wateraansluiting en -afvoer.”

Camperaars die het nieuwe camperterrein op Kampeerterrein Woud willen uitproberen moeten van tevoren reserveren. De sitecode van Kampeerterrein Woud op Campercontact is 92283.