Nederlander koopt Spaanse camperplaats Little Texas

De Groninger Erik Ensing mag zich vanaf half juni trotse eigenaar noemen van camperplaats Little Texas in het Zuid-Spaanse Tabernas. Hij neemt de populaire, duurzame camperplaats in een van de mooiste woestijnlandschappen ter wereld over van de Engelse eigenaars, die noodgedwongen door de Brexit naar Engeland terugkeren.

Dat woestijnlandschap heeft alles te maken met de naam en thematiek van de camperplaats: in deze woestijn heeft Sergio Leone verschillende spaghettiwesterns opgenomen, waaronder The Good, the Bad and the Ugly. En ook voor Indiana Jones and the Last Crusade zijn in deze streek opnamen gemaakt. Op een kwartiertje rijden van Little Texas ligt het themapark Fort Bravo/Texas Hollywood, waar bezoekers de filmstudio’s kunnen bekijken en westernshows meemaken.

Terwijl voor de Engelse eigenaars de seinen op rood sprongen, gingen voor Erik Ensing (54) steeds meer seinen op groen voor deze grote stap. “Je leeft elke dag en je gaat maar één keer dood”, zegt hij. “Ik was al een tijdje op zoek naar iets compleet anders, en op een of andere manier komt op dit moment in mijn leven alles samen om deze kans te grijpen. Ik ben verliefd geworden op deze camperplaats, maar het is óók een lopende onderneming die goed draait, en met alle plussen en minnen op een rijtje, overheersen de plussen. Het is een schilderachtige plek met ruimte voor 24 campers en keurig nette voorzieningen. Energie – ook voor verwarming van het zwembad – komt uit zonnekracht, en al het water wordt gezuiverd en hergebruikt, totdat het uiteindelijk via een ondergronds irrigatiesysteem naar de planten gaat.”

Hij is van plan op termijn de broodjesservice uit te breiden naar een cafetaria waar mensen ook ’s avonds een hapje kunnen eten, en misschien een barretje te openen met in de vroege avond livemuziek. Maar uitbreiden wil hij niet. “Nee zeg, als het op echt werken gaat lijken, kan ik net zo goed in Nederland blijven. Er is bij de camperplaats een leuk huis om in te wonen, de kosten zijn laag, ik kan ervan rondkomen en ik ontmoet elke dag gezellige, ontspannen mensen. Ik verheug me erop.”

De sitecode van camperplaats Little Texas op Campercontact is 88506.