Per 4x4 door Namibië

Per 4x4 door Namibië
 • Vertrek: 20 oktober 2020
 • Duur: 31 dagen
 • Landen: Namibië
 • Vertrek: 20 oktober 2020
 • Duur: 31 dagen
 • Landen: Namibië

Per 4x4 door Namibië

Na een rustige start van de reis, waarbij de ervaren Nederlandse reisbegeleiders je snel vertrouwd maken met de fourwheel-camper, bezoek je de prachtige Fish River Canyon in het zuiden van Namibië. Daarna reis je naar de Sossusvlei in het nationaal park Namib-Naukluft. Het bezoek aan deze grootste rode zandbak ter wereld is erg indrukwekkend. Na het passeren van de Steenbokskeerkring reis je naar de havenstad Swakopmund aan de Atlantische oceaan, waar je inscheept voor een zeesafari om dolfijnen en zeehonden te spotten. Vervolgens bezoek je de zeehondenkolonies bij Cape Cross en rijd je dwars door het ruige Damaraland. Hier geniet je van het prachtige ruige rode landschap met onder meer natuurlijke rotsbogen en versteend bos. Ook vind je hier tientallen prehistorische rotstekeningen van de Damarastam. Omdat je regelmatig off road rijdt, kun je optimaal van deze bijzonderheden genieten. Aan de horizon lonkt het nationaal park Etosha, een van de mooiste wildparken van Afrika, waar je drie dagen verblijft. Hier tref je kuddes impala's, zebra's, antilopen, olifanten en giraffen in hun natuurlijke habitat. Aan het einde van deze verrassende reis breng je nog een bezoek aan Spitzkoppe, een eilandberg in de Namibwoestijn die ook wel de Matterhorn van Namibië wordt genoemd.

Van dag tot dag

In onderstaand reisschema wordt onderscheid gemaakt tussen dagen dat er naar de volgende bestemming gereisd wordt en dagen dat er op een plek verbleven wordt. De reisdagen worden aangegeven met een > voor de plaats van bestemming.

1 > Schiphol; vlucht naar Windhoek Hosea Kutako Int. Airport, via Luanda 2 Windhoek; na aankomst camper ophalen en boodschappen doen. Welkomstdiner. 3 > Mariental, een rustige rit van 260 km

4 > Keetmanshoop, verblijf op farm camping met kokerbomenbos en 'giants playground' rotsformatie (afstand 265 km)

5 > Canon Roadhouse; eerste kennismaking met scenic gravelroad. Verblijf op woestijncamping (afstand 170 km) 6 > Ai Aisb ij de Fish River Canyon (afstand 80 km); de dag begint met sunshine walk rond Canon Roadhouse
7 Aus, via een prachtige weg langs de grens met Zuid-Afrika (afstand 335 km) 8 > Duwisib Castle via de Remhoogte pas (afstand 225 km). Bezoek aan het kasteel.  9 > Sesriem, via de Zarishoogte (afstand 180 km). Dit is de uitvalsbasis voor de Sossusvlei.
10 Bezoek aan Dune 45, de Deadvlei en de Sesriem Canyon (dagroute 100 km) 11 Rustdag. 12 >Swakopmund, aan de Atlantische oceaan, via Walvisbay (afstand 350 km) 
13 Excursie: De living desert tour vol met kleine en grote verrassingen. Geniet van het eco systeem in deze zandwoestijn.  14 Boottocht met catamaran en self drive naar Moonlandscape (100 km) naar de 'tweeblaarkanniedoodplant'  15 > Uis, richting Damaraland, langs Henties Bay. Camping met een relaxte tea garden (afstand 195 km)
16 > Aabadi Mountains camp, een echte Afrikaanse camping, via een prachtig berglandschap (afstand 130 km)     17 Rustdag; of op eigen gelegenheid een tocht maken naar de organ pipes, petrified forest en rotstekeningen in omgeving van Twijfelfontein    18 > Hoada Campsite (nabij Kamanjab). Kans om een kudde olifanten tegen te komen! (afstand 150 km)
19 Optionele excursie naar een Damaradorp 20 Rustdag 

21 > Okakuejo, Etosha National Park Wilderness camping, via Kamanjab en Outou (afstand 270 km)

22 Genieten van wildlife in het National Park, inclusief een night game drive (afstand 100 km) 23 > Halali campground, Etosha National Paark (125 km)

24 > Sachsenheim guest farm, net buiten Etosha National Park (160 km)

25 Otjiwarongo, een 'rijdag' over de teerweg (300 km) 26 > Spitskoppe camping, een van de mooiste campings van deze reis. Een rijdag afwisselend over gravel road en teerweg (325 km) 27 Rustdag, genieten van de rust op de grootse Spitskoppe camping 
28 Rustdag en Hiking tour  29 > Windhoek, vanuit Spitskoppe over het laatste stukje gravel road en verder teerweg (270 km). Afscheidsdiner. 30 > Amsterdam Schiphol; camper inleveren, in de namiddag vertrek vanuit Windhoek
31 Aankomst Schiphol; einde reis.     

Praktische informatie 

 • Dit is een intensieve reis. Een normale tot goede conditie is vereist.
 • De dagroutes liggen tussen de 80 en 350 km per dag. De kwaliteit van de wegen is redelijk goed tot redelijk slecht. Teerwegen (geasfalteerd) zijn de B wegen, de overige wegen zijn onverhard.
 • Het reisgebied is regelmatig zeer stoffig.
 • De campings in Afrika zijn van een andere allure dan in Europa en zijn meer basic. Meestal wordt verbleven op een natuurcamping of een camping in een Nationaal Park. Er is alle rust en ruimte om te genieten van de prachtige sterrenhemel.
 • De camper (Bobo Discover FUNX) is voorzien van toilet en koelkast aan boord, de verdere inrichting is basic. Het comfort van de bestuurderscabine is prima. Het eetgedeelte wordt 's avonds omgebouwd tot tweepersoons bed.
 • Ervaring met het rijden in een 4x4 camper is niet nodig. De Nederlandse reisbegeleiders hebben jarenlange ervaring met dit soort campers en zorgen voor een persoonlijke en effectieve instructie.
 • In Namibië spreekt men Zuid-Afrikaans en Engels.
 • Voor het huren van een camper in Namibië is een internationaal rijbewijs verplicht.
 • Bij deze reis is een retourvlucht per KLM inbegrepen. Bij boeking, of direct daarna, moeten de exacte paspoortgegevens bij ons bekend zijn. Meer informatie wordt na het boeken van de reis toegestuurd.
 • Informeer minstens 3 maanden voor vertrek naar eventueel geadviseerde vaccinaties bij de huisarts of GGD.
 • Huisdieren zijn niet toegestaan op deze reis.

Inbegrepen in de reissom

 • 30 x overnachting
 • Kennismakingsbijeenkomst met koffie/thee, diner (incl. 2 drankjes)
 • Reisboek en wegenkaart
 • 7 x excursie
 • Welkomst- en afscheidsdiner
 • Transfer van de luchthaven van Windhoek naar het camper verhuurstation
 • 29 dagen camperhuur, inclusief ongelimiteerde mijlen, camper- en persoonlijke uitrustingen (incl. extra set schoon bedlinnen)
 • De Bobo Discover FUNX camper is verzekerd op basis van CDW-midi verzekering (eigen risico ZAR 19.000 per gebeurtenis). Het is mogelijk de verzekering om te zetten naar een CDW-maxi verzekering, hiervoor geldt een toeslag van € 200,- (eigen risico ZAR 0 per gebeurtenis)
 • Retourvlucht Amsterdam-Windhoek (met tussenstop in Luanda) met KLM, economy class, incl. 1 stuks ruimbagage. NB: Bij de genoemde reissom is een indicatief bedrag voor de vliegreis met KLM Airlines inbegrepen, gebaseerd op prijzen van 2019 twv € 1010,- per persoon, inclusief luchthavenbelasting en toeslagen. Circa 11 maanden voor vertrek kunnen we definitieve tickets boeken, indien het uiteindelijke tarief hoger is dan genoemde indicatieprijs, zal een toeslag worden berekend.
 • Fooien
 • NB: De reissom is geldig bij 12 deelnemende equipes (inclusief reisbegeleiding), dit is tevens het maximaal aantal equipes.

Met een 'vierwielbakkie' (4x4 camper) op een avontuurlijke safari door verrassend Namibie. Fantastisch!
Reisbegeleiders Henk en Herma Speelman