Artiveer

Kunst, cultuurhistorie, varen en een lekker hapje en drankje: ook deze zomer kun je weer een dag heerlijk genieten van het Damster culturele evenement Artiveer.

Ontdek per rondvaarboot en wandelend de parels van Appingedam, bezoek de mooie galerieën, musea, kerken en historische gebouwen en geniet van koffie met gebak of een lekkere lunch in een van de vele eetgelegenheden. Maak in één dag kennis met het rijke cultuurhistorisch erfgoed dat de middeleeuws stad te bieden heeft en laat je in de galerieën verrassen door schilderijen, beelden en meer.

Met het Damsterveer vaar je over eeuwenoude waterwegen, die al bevaren werden door handelsschepen toen Appingedam een bloeiende middeleeuwse stad was. De hangende keukens, kalkoven de Fivel, de stadshaven: ontdek dat Appingedam nog steeds een bijzondere stad is, een mooie mix van oud en nieuw.

Met een Artiveerticket kun je de vrijdagen 31 mei, 12 juli of 6 september de hele dag met de rondvaartboot door Appingedam varen. Je stapt op en af waar je wilt en zo vaak je wilt. Daarnaast krijg je met je ticket korting bij de deelnemende musea, galerieën en eetgelegenheden.

Op vertoon van je online ticket ontvang je op de door jou gekozen dag vanaf 09.00 uur bij Tourist Info Eemsdelta aan de Oude Kerkstraat 1 in Appingedam een informatiepakket met plattegrond en polsbandje. De routes die je kunt lopen en de locaties van de musea, kerken, galerieën en historische gebouwen vind je op de plattegrond. Ook de op- en afstaplocaties van de boot kun je hierop vinden.

Informatie

Naam evenement: Artiveer
Data: 31 mei, 12 juli en 6 september 2024
Locatie: Appingedam (Groningen)
Prijs: € 15,- per persoon 
Reserveren: • tickets online te bestellen via [email protected] 
• op vertoon van je online ticket(s) ontvang je op die dag vanaf 09.00 uur bij Tourist Info Eemsdelta een informatiepakket (Oude Kerkstraat 1 in Appingedam)
Meer informatie: Dineke van Dijken, tel. 06-37321885