• Lengte: 800 km
  • Beschreven route: 18 dagen
  • Ontwikkeld door NKC-reisbegeleiders

Camperroute Nederland en Duitsland

Tijdens de reis langs de wadden bezoek je Texel, Vlieland, Borkum, Norderney, Sylt en het voormalige eiland Nordstrand. De camper blijft telkens op het vasteland.

Tussen de eilanden en het vasteland ligt de Waddenzee, die bij eb grotendeels droogvalt en daardoor een belangrijk foerageergebied is voor vele vogels. Het is een uniek ecosysteem, waar eb en vloed elkaar elke zes uur afwisselen. Het landschap verandert van moment tot moment. Dat betekent Genieten met een hoofdletter. De open horizon, de afwisselende landschappen, de grenzeloze lucht, de natuurlijke overgang tussen wadplaten en de zee, maken een bezoek aan de wadden tot een bijzondere ervaring.

 


Dit artikel betreft een PDF-bestand welke je ontvangt enkele minuten na de bestelling, als bijlage in de bevestigingsmail.

De camperroutes zijn gebaseerd op de groepsreizen van de NKC. Elke route is zorgvuldig samengesteld door de reisbegeleiders van de NKC Campergroepsreizen. Voor én door camperaars dus.

Suggestie reisprogramma

1 > Den Helder 2 Den Helder 3 > Harlingen 
4 Harlingen 5 > Uithuizermeeden  6 Uithuizermeeden
7 Uithuizermeeden 8 > Norddeich  9 Norddeich
10 Hooksiel  11 > Wilhelmshaven  12 Wilhelmshaven
13 > Cuxhaven  14 Cuxhaven, rustdag  15 > Nordstrand 
16 Nordstrand 17 Nordstrand 18 Nordstrand 

Zelfstandig én geïnspireerd op pad

Dus wel de zekerheid van een door de NKC samengestelde reis, maar deze volledig op je eigen tempo afleggen? Dan is deze camperroute perfect voor jou!


 

Beleef het Waddengevoel, geniet van de schoonheid van het landschap en de bijzondere lichtval op het Wad.
Reisbegeleiders Tineke en Jan Groenenboom