Italië en Kroatië - Rondje Adriatische Zee

Beleef je eigen avontuur met deze camperroute die je online volgt met Trip Plans. Voor én door camperaars samengesteld; met de beste insider-tips.

Koop de route hier voor € 19,99
  • Lengte: 2.285 km
  • Beschreven route: 31 dagen
  • Online route

Camperroute Italië en Kroatië

Deze individuele camperreizen van de NKC zijn ideaal om in jouw eigen tempo te ontdekken. Gebaseerd op de succesvolle camper groepsreizen die door de ervaren reisbegeleiders met veel passie zijn gemaakt. Word dit jouw volgende bestemming?

Let op: De routes, aangeduid met NIEUW zijn te volgen in de app Trip Plans. Kijk voor een voorvertoning van de app Trip Plans ook even in je App store of Play store.

Zie je deze aanduiding niet dan heb je bij aankoop van een eerdere route een pdf-bestand ontvangen (voor het laatst gecontroleerd in 2019).

Rondje Adriatische Zee

Overeenkomst tussen Italië en Kroatië is dat de landen veel te bieden hebben als het gaat om cultureel erfgoed en dat de natuur er imposant is. En verder: aanlokkelijke stranden en lekker eten. Reizend langs de kusten van de Adriatische Zee maak je kennis met een aantal prachtige steden in beide landen, afgewisseld met tochten door indrukwekkende natuurgebieden. Bovendien is de temperatuur er meestal erg aangenaam.

Begin je tocht met een bezoek aan Venetië, waarna je via een aantal fraaie steden naar Dubrovnik rijdt, de parel van de Dalmatische kust. Per ferry kan je de oversteek maken naar het Italiaanse Bari. Vandaaruit volg je weer deels de kustlijn, met alle culturele hoogtepunten. Zo kom je in de bedevaartsplaats Assisi, bekend van de dertiende-eeuwse heilige Franciscus. Ook kan je naar Bologna met zijn binnenstad vol prachtige, historische gebouwen. Tip: sluit je reis af met een boottocht door de rivierdelta van de Po.

Dit kun je gaan zien

1 > Venetië, Italië 2 Venetië  3 > Sistiana 
4 > Pula, Kroatië  5 Pula 6 > Krk
7 Krk 8 > Starigrad  9 Starigrad
10 > Trogir  11 Trogir 12 Trogir
13 > Dubrovnik 14 Dubrovnik 15 > Bari, Italië
16 Bisceglie 17 > Opi 18  Opi
19 > Pineto 20 Pineto 21 > Assisi 
22 Assisi 23 > San Marino 24 > Ravenna
25 Ravenna 26 > Chioggia  27 Chioggia
28 Einde reis    

Altijd op de mooiste plekjes

Eén ding is zeker.
Met meer dan 45 jaar camperervaring vind je hier goed voorbereide camperreizen, met je eigen camper, in je eigen tempo te volgen.
Dus pak je spullen en ga op avontuur met de geweldige camperroutes van de NKC!

Ledenvoordeel

Als NKC-lid ontvang je € 2 korting op deze nieuwe camperroute.