Cultuur en natuur

Camperroute kopen: €9,95
  • Lengte: 2.750 km
  • Beschreven route: 34 dagen
  • Ontwikkeld door NKC-reisbegeleiders

Camperroute Polen

Wisselende landschappen met veel ooievaarsnesten in de dorpen, uitgestrekte bossen en fraaie natuurparken zijn kenmerkend voor Polen. Maar ook het culturele erfgoed, veelal onder bescherming van de Unesco, is schitterend.

Zo zijn steden als Krakau, Warschau, Gdansk, Torun en Poznan zeer de moeite waard om eens rustig te bekijken. Ook het stadje Sandomierz - Klein Krakau genoemd - is prachtig. Ronduit indrukwekkend is het gezamenlijke bezoek aan het voormalige concentratiekamp Auschwitz.

Imposant op een andere manier zijn de ruïnes van Zamek Krzyztopór in Ujazd, en kasteel Malbork, de grootste burcht van Polen, gelegen aan de rivier de Nogat. Sterker nog: dit is het grootste gotische kasteel van Europa. Naast deze mooie mix van cultuur en natuur biedt deze reis ook veel wandel- en fietsmogelijkheden. Bovendien is Polen een heerlijk en zeer betaalbaar land om eens lekker uit eten te gaan.

 


Dit artikel betreft een PDF-bestand welke je ontvangt enkele minuten na de bestelling, als bijlage in de bevestigingsmail.

De camperroutes zijn gebaseerd op de groepsreizen van de NKC. Elke route is zorgvuldig samengesteld door de reisbegeleiders van de NKC Campergroepsreizen. Voor én door camperaars dus.

Suggestie reisprogramma

1 > Bolków 2 > Polanica Zdrój 3 Polanica Zdrój
4 > Bielsko-Biala 5 > Bielsko-Biala 6 > Zakopane
7 > Zakopane 8 Krakau 9 Krakau
10 Krakau 11 Krakau 12 > Sanok
13 Sanok 14 Sanok 15 > Sandomierz
16 Sandomierz 17 > Warschau 18 Warschau
19 Warschau 20 > Bialowieza 21 Bialowieza
22 Bialowieza 23 > Gizycko 24 Gizycko
25 Gizycko 26 > Malbork 27 Malbork
28 Malbork 29 Malbork 30 > Torun
31 Torun 32 > Poznan 33 Poznan
34 Poznan, einde reis    

Zelfstandig én geïnspireerd op pad

Dus wel de zekerheid van een door de NKC samengestelde reis, maar deze volledig op je eigen tempo afleggen? Dan is deze camperroute perfect voor jou!

Maak kennis met de prachtige Poolse natuur en geniet van de culturele bezienswaardigheden in historische steden
Reisbegeleiders Jan en Gert Strous