Engeland - Schotland - Noord-Ierland - Wales - Ierland

Rondje Ierse Zee

Ierse zee – ierland-kliffen-heuvel-zee
Ierse zee -engeland-ullswater-camper-067
Ierse zee -ierland-aan-de-westkust-schapen

Deze afwisselende roadtrip voert je in één reis door vijf landen en is de ultieme kennismaking met het Verenigd-Koninkrijk en Ierland.

euro

2.615 p.p.

calendar_month

28 aug 2024 - 28 sep 2024

route

2700 kilometer

people

20 campers

Over de reis

Introductie

Deze prachtige reis laat je kennismaken met historische, uitgestrekte landschappen, pittoreske dorpen, middeleeuwse stadjes, Ierse folklore, eeuwenoude kastelen, prehistorie, nationale parken en meren: deze reis toont de grote onderlinge verschillen tussen het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De routes maken deze reis rond de Ierse zee afwisselend en interessant.

We ontdekken pareltjes van het Engelse landschap, zoals het Peak District, de Yorkshire Dales en het Lake District. In Schotland herbeleven we de historie van Gretna Green. Deze plaats staat bekend om zijn zogeheten wegloophuwelijken.

Op het Ierse eiland bezoeken we Belfast, een stad met een rumoerig verleden waarvan de gevolgen nog steeds zichtbaar zijn. Dit is ook de stad waar de Titanic is gebouwd. Voor een Ierse avond met dans, muziek en diner gaan we naar Dublin. In Dublin staat de St. Patrick’s Cathedral, dit is de grootste kathedraal van Ierland. In het Guiness storehouse kun je alles leren over stoutbier.

Na nog een overtocht komen we aan in Wales. Hier bekijken we een kasteel en maken we in nationaal park Snowdonia een bijzondere treinreis naar de top van de hoogste berg van het land. Ook zullen we een tocht met een longboat gaan maken over het langste aquaduct van the U.K.
Terug in Engeland is er ruim de tijd om Cambridge en Granchester te bezoeken. De laatste camping in Weeley ligt niet ver van Harwich in een, voor velen, onbekend stukje Engeland.

Ierse zee -ierland-temple-bar-dublin
Ierse zee -wales-llanberis-snowdon-mountain-railway-067-1
Ierse zee -ierland-glendalough

Hoogtepunten & unieke kenmerken

 • Excursie naar Crich Tramway Village
 • Boottocht Ullswater
 • Mount Stewart House and Gardens
 • Ierse Avond in Dublin
 • Snowdon Mountain Railway
 • Bootocht over Pontcysyllte Aqueduct
Ierse zee -2024-067_rondje_ierse_zee-01

Reisschema

Dag 1-7 Threshfield, Pooley Bridge

Rijdagen: dag 1, 2, 3, 4, 6

Natuurlijk genieten

In Hoek van Holland rijden we de buik van de veerboot in en steken we de Noordzee over naar Harwich. Vanuit de Engelse havenstad zetten we koers naar het noordoosten en bereiken we via Baston het dorpje Tansley. Gezamenlijk bezoeken we Crich Tramway Village, een museumdorp vol tramnostalgie. Verder naar het noorden belanden we in Threshfield, waar het genieten is van de charmante countryside én de ruige heuvellandschappen van de Yorkshire Dales. Ook in Pooley Bridge, fraai gelegen aan de rand van Lake District, draait het om de natuur en maken we een boottocht over Ullswater, een van Engelands mooiste meren.

Ierse-zee-engeland-crich-tramway-village-067-1

Dag 8-15 Silloth, Belfast

Rijdagen: dag 8, 12, 14

Op naar Schotland

Onderweg naar het Victoriaanse badplaatsje Silloth heb je de kans om je in een dramatisch mooi landschap te verbazen over de prehistorische steencirkel bij Castlerigg. Van onze eerste bestemming aan zee rijden we na een romantische tussenstop in het Schotse dorpje Gretna Green – dé trouwhoofdstad van het Verenigd Koninkrijk – verder naar de levendige havenstad Kirkcudbright. Iets noordelijker in het mooie Zuidwest-Schotland doemt Culzean Castle op. Dit sprookjeskasteel ligt spectaculair mooi op een klif en is een geweldige manier om afscheid van Schotland te nemen. De volgende dag stappen we namelijk aan boord van de ferry naar Belfast en zetten we voet op Noord-Ierse bodem.

Ierse-zee-schotland-culzean-maybole-castle-067-2

Dag 16-24 Newcastle, Dublin, Rosslare

Rijdagen: dag 16, 18, 20, 21, 23

Van Ierland naar Wales

Van Belfast is het een klein stukje naar Mount Stewart House, maar belanden we toch in een andere wereld. Reden: de schitterende tuinen van het neoklassieke huis, die tot de mooiste van de wereld worden beschouwd. Via de Noord-Ierse badplaats Newcastle zakken we af in zuidelijke richting en komen we aan in Dublin. Hier kun je op eigen houtje de stad bekijken en beleven we gezamenlijk een muzikale avond vol Ierse folklore. Ook de indrukwekkende kloostersite van Glendalough kun je bezoeken, voordat we weer de Ierse Zee oversteken. Aangekomen in Wales trekken we via marktstad Llandovery naar Devil’s Bridge, waar een spectaculaire waterval op je wacht.

Ierse-zee-wales-llandovery-dorpsplein-067

Dag 25-32 Llangollen, Comberton, Harwich

Rijdagen: dag 25, 26, 28, 29, 31, 32

Hallucinerende hoogtepunten

Met het imponerende Caernarfon Castle als eerstvolgende halte zitten we in ook Wales qua kastelenpracht meer dan goed. Letterlijk en figuurlijk hoogtepunt van de reis is de bijzondere treinrit door een woest landschap naar de 1.085 meter hoge top van de Snowdon, Wales’ hoogste berg. Een andere hallucinerende ervaring is de boottocht over Pontcysyllte Aqueduct, waar je in een nostalgische longboat op tientallen meters hoogte de vallei van de rivier de Dee overbrugt. Hierna rijden we in enkele dagen dwars door Engeland en kun je onder meer de universiteitsstad Cambridge bezoeken. In Harwich nemen we voor de laatste keer de veerboot en eindigt de reis in Hoek van Holland.

Ierse-zee-wales-llanberis-top-snowdon-067

Date en prijzen

Vertrekdata 2024
Startdatum 28-08-2024
Einddatum 28-09-2024
Beschikbaarheid Voldoende
Camper +1 persoon € 4.322 p.p.
Camper + 2 personen € 2.615 p.p.
east
Boek nu

Inbegrepen

 • Ferry-overtocht Hoek van Holland – Harwich incl. buitenhut
 • Ferry-overtocht Cairnryan – Belfast incl. lunch
 • Ferry-overtocht Rosslare Harbour – Fishguard
 • Ferry overtocht Harwich – Hoek van Holland incl. lunch
 • 31 x overnachting
 • 3 x excursie
 • 4 x gezamenlijk bezoek met eigen camper
 • 4 x lunch (incl. 1 drankje)
 • 3 x diner (incl. 2 drankjes)
 • 1 x diner (incl. 2 drankjes) met entertainment
 • Kennismakingsbijeenkomst met diner en overnachting
 • Wegenkaart van het reisgebied
 • Reisinformatie in app TripPlans
 • Geprint exemplaar reisboek of korting bij keuze alleen digitale reisinformatie
 • Fooien
 • Bijdrage t.b.v. aanplant 8 bomen (861 kg CO2 compensatie) Stichting StukjeNatuur

Toeslagen

 • Voor niet-leden geldt een toeslag van € 50,- per boeking.

Details

Reisinformatie
Reisnummer

‍2024-067

Max. groepsgrootte

20 campers

Startpunt

's-Gravenzande, Nederland

Eindpunt

Hoek van Holland, Nederland

Lengte reis

2700 kilometer

Aantal rijdagen

19 rijdagen

Kennismakingsbijeenkomst
Datum

24 en 25 juli 2024

Locatie

Camping Expo Madrid te Dalfsen

Reisbegeleiders
herman-drent-en-jannie-boogholt

Herman en Jannie

Assistent reisbegeleider
rob-en-truus

Rob & Truus

Praktische informatie

 • Er is beperkte mogelijkheid tot deelname voor campers langer dan 7,5 meter (incl. fietsenrek). Neem vóór inschrijving contact op met de reisbegeleiding.
 • Een geldig paspoort is vereist.
 • Check voorafgaand aan de reis of je verzekering hulpverlening dekt in het reisgebied van deze reis.
 • Huisdieren zijn toegestaan op deze reis, behalve tijdens excursies en gezamenlijke maaltijden en activiteiten. Voor de ferry-overtocht geldt een toeslag.
 • Ferrytarieven en -toeslagen zijn op basis van 2023 en daarom onder voorbehoud.
 • Dit is een zeer inspannende reis; een goede fysieke conditie is een vereiste.
 • Deze reis heeft dagtrajecten van gemiddeld 150 kilometer (max. 220 kilometer) via smalle, kronkelende wegen waarop je met beperkte snelheid kunt rijden.
 • Sommige campings zijn eenvoudig, maar alle basisvoorzieningen inclusief elektra. Op twee campings tijdens deze reis is er geen elektriciteit aanwezig.
 • Het tolgeld tijdens de reis is niet in de reissom inbegrepen.
 • Check voor boeking de Algemene Voorwaarden NKC Camperreizen.

Samen richting een duurzame campergeneratie.

Elke campertrip genieten we weer van alle fraai- en vrijheid die de natuur ons te bieden heeft. Dat gunnen we de volgende generatie camperaars natuurlijk ook! Met het behalen van het Travelife partner certificaat behoort de NKC tot een groeiende groep reisorganisaties in Nederland die duurzaamheid daadwerkelijk heeft omarmd. Want door vandaag milieubewuster te camperen, maken we aan het eind van de rit samen het verschil voor de camperaar van morgen.

 

Ervaringen

Eindeloze landschappen, historie, steden, verschillen en overeenkomsten. Ervaar het op deze reis door vijf landen rondom één zee.

Herman en Jannie
Reisbegeleiders

Daarom mee met NKC

Beleef het ultieme camperavontuur met de NKC, de grootste camperclub van Europa. Met de NKC kom je op de mooiste plekken en ervaar het gemak en de gezelligheid van samen reizen met onze ervaren reisbegeleiders.

 • Reizen voor en door camperliefhebbers;
 • méér dan 25 jaar ervaring in camperreizen;
 • hoge beoordeling door deelnemers.

Voordelen van NKC groepreizen

8.1
van onze klanten
done
Meer dan 25 jaar ervaring
done
Exclusief voor camperaars
done
Reisinformatie in app
done
Individueel, maar toch samen
done
Inclusief kennismakingsbijeenkomst
done
Begeleiding door 2 (echt)paren
done
Keuze uit meer dan 60 groepsreizen

Bekijk ook andere groepsreizen