Winnaars Verkiezing Kampeerauto van het jaar 2019


De winnaars van de Verkiezing Kampeerauto van het jaar 2019 zijn bekend. Het Nederlandse publiek koos de campermodellen van Malibu, Knaus en Hymer tot NKC Kampeerauto van het jaar 2019.

De winnaars werden bekendgemaakt op de Caravana in Leeuwarden. Dit zijn de winnende modellen per categorie:

Categorie buscamper: Malibu Van Charming GT 640 LE

In de categorie buscamper is de Malibu Van Charming GT 640 LE het populairst. Met name dankzij het panoramaraam boven de cabine valt de buscamper op. Inzittenden hebben hierdoor een weids uitzicht. Bijkomend voordeel is meer hoofdruimte en daardoor een ruimtelijk gevoel. De camper heeft lengtebedden en is netjes afgewerkt, naar de maatstaven van het moederbedrijf Carthago.

MALCHGT NKC 5646 MALCHGT NKC 5654

Categorie halfintegraal: Knaus Van Ti Plus 650 MEG

In de categorie halfintegraal gaan de meeste stemmen naar de Knaus Van Ti Plus 650 MEG. De Knaus heeft de onderscheiding voor een groot deel te danken aan de techniek van het basisvoertuig van MAN, dat identiek is aan de nieuwe Volkswagen Crafter. Verder zijn de goede rijeigenschappen en de hoogwaardige, solide en wintervaste opbouw doorslaggevend.

Kvtip NKC 5868 Kvtip NKC 5874

Categorie integraal: Hymer B Klasse Moderncomfort 690 I

De Hymer B Klasse Moderncomfort 690 I is de winnende camper in de categorie integraal. De Hymer B Klasse heeft de nieuwe Mercedes Sprinter als basisvoertuig. De 690 van deze serie heeft een queensbed, dat zowel in hoogte als in lengte te verstellen is. Dit om meer hoogte in de garage en extra loopruimte binnen te krijgen. Het lichtgewicht chassis maakt een vrijwel vlakke bodemplaat mogelijk en herbergt alle elektronica en de watertanks.

HYMMC690 NKC 5686 HYMMC690 NKC 5687