Verslag fabrieksbezoek Hymer


Vanuit diverse kanten van Nederland kwamen 23 campers, 47 personen samen in Bad Waldsee voor een bezoek aan de HYMER-fabriek aldaar. Op woensdag 14 augustus verzamelde men zich op de daarvoor toegewezen plekken met een goed uitzicht op de fabriek en het Erwin Hymer museum. In de loop van de middag maakte men kennis met elkaar, wat al snel leidde tot geanimeerde gesprekken en bij een hapje en drankje werden er wat zaken uitgelegd over het hele evenement.

Op donderdag verzamelde men zich om naar de fabriek te lopen/fietsen, waar de hele ploeg eerst op de foto ging voordat we van een kopje koffie konden genieten. De groep werd in tweeën gesplitst en onder leiding van 2 deskundige Hymer-medewerkers begon de tocht door de fabriek. Van boomstam tot kastje, banken, wanden, je ziet langzaam de onderdelen van het interieur ontstaan: het keukengedeelte, de natte cel, alles nog in “losse” delen.

Eenmaal aangekomen in de grote hal, komt een onderstel binnen van een camper/caravan en als op een lopende band, zie je de invulling met het interieur tot stand komen. En uiteindelijk worden de buitenwanden geplaatst en tot slot komt het dak erop! Waarschijnlijk hebben veel mensen een totaal ander idee over de bouw van een camper. Het was mooi om dit eens met eigen ogen te zien!

‘s Middags hadden we een gezamenlijke lunch in het restaurant van het Hymer-museum. Er werd smakelijk gegeten van de risotto mit Waldpilzen of de Schweinegulasch met Knödel en uiteraard een lekker drankje erbij !

De middag hebben we naar eigen idee besteed. Veel mensen gingen het museum met de historische kampeermiddelen bezoeken en verder bracht men de tijd gezellig pratend met elkaar door.

Vrijdagochtend om half 9 kwam iedereen weer bij elkaar voor een uitgebreid ontbijtbuffet. Er stonden veel lekkernijen uitgestald en werden desgewenst aangevuld door serveerster Sue en haar collega.

Voldaan, niet alleen van het eten maar zeker ook van een paar mooie dagen namen we in een grote kring al handenschuddend afscheid van elkaar en werden Jannie en Ben Bolt bedankt voor hun begeleiding van dit leuke, leerzame NKC evenement ! Drie prachtige zonnige dagen zijn voorbijgevlogen !!!

Bob en Nel ten Dolle.